Ny inhägnad cykelparkering

Välkommen till en ny inhägnad cykelparkering med låsbara laddskåp för batterier. Cykelparkeringen ligger bredvid den stora besöksparkeringen under portalen vid hus 13.

Den nya cykelparkeringen har plats för 45 cyklar och laddmöjlighet i låsbara skåp för 24 batterier. Medarbetare med vanlig kortaccess har tillgång till cykelparkeringen. Det kvarstår några mindre justeringar och ny beskrivning till laddskåpen men det går bra att börja parkera här nu.

CYkelparkering webb_april1.jpg
Bild: Cykelparkering för 45 cyklar och laddning av 24 batterier.

Cykelparkering webb_april2.jpg
Bild: Medarbetares vanliga passerkort ger tillgång till parkeringen.

Cykelparkering webb_april3.jpg
Bild: Elsa Enigk har varit projektledare för arbetet och Cecilia Berg är fastighetsförvaltare.

Vi vill främja hälsosam och hållbar transport till sjukhuset och cykling är då ett bra alternativ för många. Antalet elcyklar ökar och det medför ett ökat behov av laddmöjligheter då det utifrån brandrisken inte är tillåtet att ladda batterierna inne i sjukhusets lokaler.

Det här projektet är en del av en större satsning på cykelparkeringar på sjukhusområdet där vi utökar antalet inhägnade platser och också antal laddmöjligheter. Sedan tidigare finns redan i bilgaraget en inhägnad cykelparkering med möjlighet att ladda batterier och ytterligare en inhägnad cykelparkering har just börjat byggas vid Entrévägen 6. 

Publicerad: 23 april 2024