Nytt koncept för patientkök

Med start i slutet av februari börjar vi bygga om ett antal patientkök enligt ett nytt koncept, det vill säga kök där personal tillreder mat för patienter.

Locum har i samarbete med DSAB utvecklat ett koncept som ger en mer flexibel utformning och långsiktigt hållbar lösning jämfört med tidigare, något som på sikt både kan spara tid och pengar och ge trevligare och mer funktionella kök. Målet har varit att hitta ett koncept som ska fungera bra för olika typer av verksamheter, hålla under lång tid och ge en god arbetsmiljö. 

Materialen är noga utvalda för att klara högt ställda krav på bland annat hållbarhet, hygien, brandsäkerhet och tillgänglighet. Uppställningen i köket är väl genomtänkt för att ge en bra arbetsmiljö och möjlighet att enkelt kunna göra anpassningar efter ändrade behov.

Först ut är ett patientkök i byggnad 14, plan 10.

Bilderna är skisser på konceptet, inte faktiska kök. Färgsättningen kan variera, detta är exempel. 

Koncept_patientkök.PNG

(klicka för större bild)

Illustration: Liljewall

Om projektet

Start
Planerat slutdatum
Löpande arbete
Extern projektledare

Elsa Enigk (konsult), elsa.enigk@regionstockholm.se