Berga naturbruks-
gymnasium

Berga naturbruksgymnasium, som tillhör Stockholms läns landsting, ligger några mil utanför Stockholm. På gården samsas eleverna med kor, hästar, traktorer och odlingar.

Berga naturbruksgymnasium erbjuder naturbruksprogrammet med två olika inriktningar: häst och lantbruk. Eleverna bestämmer själva om de vill ha en praktisk utbildning eller en mer teoretisk som förbereder för fortsatta studier. Skolan erbjuder också programinriktat individuellt val, yrkesintroduktion och gymnasiesärskola.

Hästinriktningen har två olika profiler: ridning, där eleverna får lära sig mer om hoppning och dressyr, samt trav. Det ingår också teoretisk utbildning i bland annat hästens beteende, skötsel, utfodring och hantering. Efter utbildningen är det till exempel möjligt att arbeta som hästskötare och ridlärare, eller studera vidare till veterinär.

På lantbruksinriktningen får eleverna en bred utbildning inom djurskötsel och lantbruk. Efter studenten kan de till exempel jobba på lantgård, eller studera vidare till lantmästare.

På skolan finns hästar, kor, lantbruksmaskiner och odlingar. En del av undervisningen är förlagd utanför klassrummet, vilket innebär att eleverna får testa och öva sina kunskaper i praktiken. För de som har lite längre resväg finns det dessutom en möjlighet att bo på skolans internat som har 100 platser.

Stockholms läns landsting är huvudman för Berga naturbruksgymnasium. Det innebär en trygghet för studenterna, som garanteras att få slutföra hela sin utbildning på skolan.

Kontaktpersoner Locum Berga naturbruksgymnasium

Astrid Simon
Astrid Simon
Fastighetsförvaltare
Per-Martin Roos
Per-Martin Roos
Teknikförvaltare