Locum.se - Invigning av Närakut Danderyd

Invigning av Närakut Danderyd

Onsdagen 31 januari invigdes den nya närakuten på Danderyds sjukhus, med namnet Närakut Danderyd. Locum har ansvarat för att bygga om och verksamhetsanpassa lokalerna efter närakutens behov. Vi ser här resultatet av ett väl genomfört projekt, där det nära samarbetet med Danderyds sjukhus och SLSO, varit en viktig framgångsfaktor. Närakut Danderyd öppnade 1 februari.

Invigning Närakut Danderyd
Bild: Locums vd Gunnel Forsberg talar under invigningen

Locums vd Gunnel Forsberg och projektledare Marina Sjöström var två av invigningens talare och de kunde stolta och nöjda berätta om det intensiva byggprojekt som pågått under hösten för att verksamhetsanpassa lokalerna för den nya Närakut Danderyd.

Invigning Närakut Danderyd
Bild: Projektledare Marina Sjöström talar under invigningen

Under invigningen medverkade sjukvårdslandstingsråd Anna Starbrink (L),  finanslandstingsråd Irene Svenonius (M), sjukhusdirektör för Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) Mikael Ohrling, verksamhetsområdeschef (SLSO) Mats Söderhäll och vd för Danderyds sjukhus Yvonne Åkerlind.

Marina Sjöström har varit Locums projektledare för Närakut Danderyd. Vilka har de främsta utmaningarna varit i byggprojektet?
-Tiden! Projektet med närakuten har egentligen varit två projekt eftersom vi fick börja med att ordna nya lokaler för urologmottagningen som tidigare fanns i dessa lokaler. Ombyggnation och verksamhetsanpassning för själva närakuten kunde starta i september 2017. 

Invigning Närakut Danderyd
Bild: Byggledare Mikael Aste och projektledare Marina Sjöström

Finns det några särskilda framgångsfaktorer från projektet som du vill lyfta fram?
- Ja, samverkan, tydlighet och engagemang! Vi har haft ett nära samarbete med SLSO, Danderyds sjukhus AB, konst och utrustning, vilket har varit avgörande för att lyckas med detta projekt. Utöver det har tydlig kravställning och tydliga kommunikationsvägar varit viktigt. Sist men inte minst har det brinnande engagemanget bland alla inblandade resulterat i att vi höll tidplanen, budgetramen och kvaliteten.  

Invigning Närakut Danderyd
Bild: Många närvarade under invigningen av Närakut Danderyd

På den nya närakuten på Danderyds sjukhus kan vuxna och barn få hjälp med akuta sjukdomar och olycksfall. Närakut Danderyd öppnar 1 februari och drivs av SLSO.

Konsten är särskilt utvald för att passa alla åldrar. Läs om konsten i nya Närakut Danderyd

Läs mer om Locums byggprojekt och se fler bilder från Närakut Danderyd

Läs mer om de 10 nya närakuterna inom Stockholms län