Väl godkänt vid skyddsrond

Fackförbundet Byggnads genomförde i slutet av vecka 42 en oanmäld skyddsrond på byggarbetsplatsen för den nya akutvårdsbyggnaden (hus 52) vid Danderyds sjukhus. Det blev ett mycket positivt omdöme från skyddsombudet. Vi gläds åt detta och jobbar hårt vidare för en säker arbetsplats.

Omdömet från det regionala skyddsombudet blev att arbetsplatsen och personalutrymmen är i väldigt bra ordning. Byggnads skriver i protokollet från skyddsronden att de är "väldigt imponerade över hur vi arbetar med arbetsmiljön på det bästa sätt för alla".

- Att det ska vara tryggt att arbeta i våra byggprojekt är en mycket högt prioriterad fråga för oss och det är glädjande att vårt arbete för en trygg arbetsplats också uppmärksammas av extern part, säger Jan Thelander, projektdirektör på Locum.

Locum arbetar med arbetsmiljöfrågor på olika sätt, bland annat genom samverkan med andra aktörer i branschen. Locum är en av 13 initiativtagare till Håll nollan som är ett samarbete inom bygg- och fastighetsbranschen i Sverige. Håll nollans vision är att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser. För att uppnå nollvisionen ska fokus ligga på ledarskap och kultur, kunskap och kompetens, gemensamma arbetssätt och standarder samt kravställning och uppföljning.

Läs mer om initiativet ”Håll nollan” >>