Cykeldagar på
Karolinska

Trots kyligt väder var det många som kom med sina cyklar när Locum genomförde sina cykeldagar 26 – 27 april på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge. Hela 510 cyklar lämnades totalt in för omsorg och service inför vårens cykelsäsong.

Locums personal och Sportson fanns på plats på sjukhusområdet i Solna och Huddinge och  hjälpte till med att smörja kedjor, pumpa däck, justera växlar, kontrollera bromsvajrar och lysen.

- Det är verkligen superbra! Mina kollegor rekommenderade det här. För ett tag sen bytte jag själv ut innerslang och satte på nya däck. Nu kollar de att det är okej. Själv hade jag nog inte gjort någon efterkontroll, så det här var ju jättebra. Dessutom har jag fått kedjan smörjd och bromsarna kollade, säger Malin som jobbar på Affektiva mottagningen, Allmän psykiatrin SLSO i Huddinge.

Cykeldagarna är väldigt uppskattade och många tycker att det är ett bra och bekvämt initiativ.

- Att det här är uppskattat råder det ingen tvekan om. En del har varit här flera år i rad. Vi har till och med fått flera "dagens ros" från Karolinskas personal, där de tackar för att vi fixar deras cyklar och ger snabb service, säger Layna Sparri, fastighetsförvaltare Huddinge.

Många cykelengagerade har kommit in med förbättringsförslag, till exempel önskemål om ett cykelrum. Det finns behov av att kunna ställa in sin cykel i ett låsbart utrymme.

Vi bjöd också på kaffe, delade ut reflexer och när cyklarna var färdigservade fick de ett sadelskydd med Locumloggan på.

Cykeldagarna arrangerades i samverkan med våra driftentreprenörer.