ALB på Karolinska Huddinge invigd

Sveriges största öppenvårdsmottagning för barn invigdes i fredags på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Mottagningen, kallad Albatross, är en del av Astrid Lindgrens Barnsjukhus.

Sedan början av juni 2016 har verksamheten på barnmottagningen Astrid Lindgrens Barnsjukhus i Huddinge varit igång. Ombyggnationen gjorde vi i två etapper och redan sommaren 2015 fanns här några verksamheter då första etappen var klar.

- Projektet har pågått sedan 2011. Lokalerna skulle vara flexibla och ge möjlighet för cirka 30 mottagningsrum samt administrativ yta för personal. Här har merparten av den högspecialiserade och specialiserade öppenvården för barn och ungdomar samlats på en gemensam yta. Vi är stolta över resultatet och vill tacka representanter från vården för gott samarbete, säger Aswad Betweni, projektledare på PO Universitetssjukhus.

På en total yta av cirka 3 800 m² har 15 enskilda barnmottagningar samlats där man räknar med att ta emot 35 000 besökare per år.

Konst att drömma sig bort i

Konstverken på mottagningen är signerade konstnären Christoffer Paues, som har skapat dem för den miljö de nu finns i:

- Jag har i min gestaltning inspirerats av Astrid Lindgrens vilja att ge utsatta barn extra mod och styrka och skapa sina egna drömvärldar som i Nangijala, Sunnanäng och Mattisskogen, säger Christoffer Paues.

Konsten på ALB

51 stora glasskivor av konstnär Christoffer Paues har arrangerats längs väggarna på avdelningen.