Locum.se - Nytt tillagningskök klart

Nytt tillagningskök klart

Nu står det nya tillagningsköket vid Södersjukhuset klart. En tillbyggnad om 1070 kvadratmeter gör det möjligt för sjukhuset att laga patientmåltiderna från grunden. Köket invigdes den 12 januari.

Locums styrelseordförande och fastighets- och investeringslandstingsråd Paul Lindquist var en av talarna på invigningen av kökets lokaler den 12 januari.

 Invigning kök 2018

- Köket som nu invigs på Södersjukhuset är mycket efterlängtat och jag är glad att det nu äntligen är klart. Att Södersjukhuset nu får ett eget tillagningskök, där patienterna kommer att ha flera rätter att välja mellan och inte heller behöver äta på bestämda tider, är ett mycket välkommet lyft som förhoppningsvis även kommer att bidra positivt till patienternas tillfrisknande.

Övriga talare var hälso- och sjukvårdslandstingsrådet Anna Starbrink och Södersjukhusets vd Mikael Runsiö.
 
- Vi är väldigt glada över att under hösten levererat ett helt nytt kök så att Södersjukhuset nu kan sjösätta sitt nya spännande måltidskoncept för patientmåltiderna, säger Susanna Alexandersson, projektområdeschef på Locum.

Köket gör det möjligt att erbjuda ett brett utbud av rätter och en flexibel meny som anpassas efter säsong och patienternas behov. I november var köket färdigbyggt och i december började köksteamet under ledning av köksmästare Per Ekström att provlaga och provsmaka menyerna.

Tillagningsköket Södersjukhuset
Bild: Fotogruppen SÖS

- Jag ser fram emot att laga god mat från grunden. Hela idén med det nya köket är att vi nu lagar maten hos oss! Nu har vi kontroll över hela kedjan, från inköp av råvaran till att patienten äter den, säger Per Ekström till personaltidningen Vi på Sös.

I februari får de första avdelningarna sina måltider lagade i Sös egna kök och tre månader senare ska alla avdelningar vara inkörda på det nya måltidskonceptet.
 
Korta byggfakta
Byggperiod: september 2016 - december 2017
Kök, bageri och kylrum: 320 kvadratmeter
Teknikutrymmen: 300 kvadratmeter
Ombyggnad för diskrum, packrum, basvaruförråd, godsmottagning och personalutrymmen: 450 kvadratmeter