Uppdatering av behörigheter för parkering i garaget

I samband med införandet av ett nytt och säkrare passersystem revideras passagekorten till det låsta personalgaraget. Behörigheter som inte nyttjats under 2016 spärras den 13/6 2016. Den som nyttjat garaget under 2016 behöver inte göra någonting, behörigheten fortsätter att gälla som vanligt.

Under sommaren 2016 införs ett nytt passersystem på Södersjukhuset. Syftet är att göra sjukhuset säkrare och skapa ordning och reda i behörigheterna. I samband med detta görs en revision av tillstånden för parkering eftersom mängden utdelade parkeringstillstånd vida överstiger antalet tillgängliga platser. Revisionen är ett samarbete mellan Sös och Locum.

- Skiftgången gör att vi kan ha flera användare per plats, men över tiden har vi tappat kontrollen över vilka som har tillstånd, säger Benita Gustafsson, chef Fastighets- och Säkerhetssektionen på SÖS.  För många tillstånd cirkulerar och nu är det dags att vi ta tillbaka den kontrollen.

 -  Parallellt tar vi fram nya rutiner för tillstånden, tillägger Benita Gustafsson. 

-  Det nya passagesystemet kommer att bli helt individbaserat och bygger på e-tjänstekorten, berättar Locums säkerhetschef Anders Gidrup. 

Så här går det till:
Den som nyttjat garaget under 2016 behöver inte göra någonting, behörigheten fortsätter att gälla som vanligt. Om man inte nyttjat garaget under 2016 spärras kortet från 13/6 2016. En ny ansökan om behörighet kan därefter göras. Ansökan kommer att kunna göras via Locums webbplats - ansökningsformulär publiceras de närmaste dagarna.

Inga nya behörigheter delas ut under 2016, då garaget är mer än fullt i dagsläget, ca 12 tillstånd/plats. Nya ansökningar ställs i kö och först när någon slutar eller avstår sin behörighet kan en ny medarbetare få tillträde baserat på kölistan. Sös sköter sin egen kölista baserat på inkomna ansökningar.

Har du frågor:
Medarbetare på SÖS tar kontakt med Fastighets- och säkerhetssektionen.
Locums övriga hyresgäster kan kontakta Locums kundtjänst.