Den gamla patologavdelningen - en spännande plats att visa upp

Upptäckten av den glömda kulverten i tidigare patologiska institutionen på S:t Görans sjukhus har väckt en del uppmärksamhet via sociala media. En uppmärksamhet som nu blir ett inslag i en tv-produktion. En produktion som handlar om mänsklighetens utveckling.

Den gamla patologavdelningen är en del i Sveriges medicinhistoria och är en spännande plats att visa upp tyckte produktionsbolaget Mediabruket när de läste om upptäckten i sociala media. Fredag den 9 november var de på besök byggområdet och filmade nere i kulvertarna.

Filmarna är tv-producenten Melker Becker och fotografen Jon Jogensjö som reser land och rike runt för att hitta de allra hemligaste platserna vi har i Sverige. De har tidigare gjort andra historiska berättelser för SVT.

Resultatet blir ett inslag i ett avsnitt som ska handla om medicinhistoria - hur vi gick från behandling med örter och växter omkring oss till fjärrstyrda kirurgiska ingrepp. Avsnittet ingår i en kommande dokumentärproduktion om människans utveckling historiskt. Produktionen kommer att sändas i SVT under vår/sommar 2018. 

Läs mer om de bortglömda lokalerna och se fler bilder 

Läs mer om bygget på S:t Görans sjukhus