Handfasta energi-spartips

Locum tycker att det är viktigt med miljöfrågor här kommer därför några enkla tips hur du kan spara energi. Hur du med små enkla medel kan minska ditt miljöavtryck och smartare planerar din energiförbrukning. Här kommer tre tips som är aktuella för årstiden.

Adventljusstakar

• Använda lågenergi- och LED lampor för att minska elanvändningen. Lågenergilampor och LED lampor har 90 % lägre energianvändning jämfört med glödlampor. Livslängden är också upp till fem gånger längre än glödlampor. 

• För att värmen inte ska hindras från att sprida sig i hela rummet tänk på att inte ställa möbler eller hänga gardiner för värmeelementen. Undvik också att ha värmealstrande apparater som datorer och skrivare nära termostatventilen på element, då slås de av. 

Att ändra temperaturen i ett rum tar tid. Gör därför små justeringar på termostaten och låt temperaturen sätta sig innan ytterligare ändringar. 

Om du är intresserad av fler energispartips så hittar dem här.

Här hittar du även en broschyr med handfasta tips om hur du påverkar och förbättrar ditt inomhusklimat. Hur möbleringen av ett rum påverkar tillförsel av värme och kyla. Läs mer om hur du kan förbättra ditt inomhusklimat.