Anette Henriksson
ny vd för Locum

Locums styrelse har utsett Anette Henriksson till ny vd för Locum AB. Anette kommer närmast från Lunds kommun där hon varit kommundirektör sedan 2012.

Anette Henriksson, ny vd på Locum.

– Jag är väldigt glad över att vi lyckats rekrytera Anette Henriksson. Hennes samlade kompetens och erfarenhet från såväl fastighetsbranschen som från landsting och kommuner gör att hon är rätt person att leda Locum framåt i arbetet med att ta hand om våra sjukhusfastigheter, säger Paul Lindquist (M), Locums styrelseordförande.

Anette Henriksson kommer närmast från en tjänst som kommundirektör på Lunds kommun. Hon har tidigare även arbetat som vice vd på Akademiska Hus och ekonomidirektör för Landstinget Halland. På Locum kommer hon att leda arbetet med att förvalta och utveckla vårdfastigheterna i Stockholms läns landsting. Målet är att bli en av Sveriges bästa fastighetsförvaltare 2020.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser fram emot att tillsammans med kompetenta medarbetare fortsätta utvecklingen för att möta kundernas behov på bästa och effektivaste sätt, säger Anette Henriksson.

Locum har det senaste året storsatsat på den systematiska fastighetsförvaltningen – något som också visat sig i kundnöjdheten som ökat med fem enheter på bara ett år. Utöver fastighetsförvaltning genomför Locum nu sitt största bygguppdrag någonsin då åtta sjukhus ska uppgraderas till en kostnad på över en miljard vardera.

Anette Henriksson tillträder som ny vd på Locum under mars/april 2018.

För ytterligare information, kontakta:
Christina Hallberg, HR- och kommunikationsdirektör
Locum ABTelefon: 08-123 171 42
E-post: christina.hallberg-hoglund@sll.se

Caroline Cederquist, presschef Moderaterna Stockholms läns landsting
Telefon: 070-737 58 66
E-post: caroline.cederquist@sll.se