Ny huvudentré på Maria sjukhus

Entrén på Maria sjukhus på Wollmar Yxkullsgatan 25 har totalrenoverats. Entréhallen har fått en helt ny interiör samt försetts med ett nytt café och ett modernt servicecenter. Den nya entrén på Maria sjukhus invigs i december.


Den nya entréhallen på Maria sjukhus har utformats enligt Locums konceptprogram för entréer.

Huvudentrén på Maria sjukhus har genomgått en totalrenovering. Takhöjden har ökats och nya fönster har tagits upp i fasaden för att skapa en mer tillgänglig och trevligare entré enligt Locums entrékonceptprogram. Servicen kommer även att förbättras då ett nytt café slår upp sina portar i slutet av november.

För att öka tillgängligheten har entrén dessutom fått en ny receptionsdisk som är höj- och sänkbar.  Även byggnadens framsida renoveras med delvis nya fasadmaterial och ett nytt vindfång.

– Vi är mycket nöjda med den nya entrén på Maria sjukhus. Entrén är det första som vi möter på sjukhuset och den blir därför en central mötesplats. Det är viktigt för oss på Locum att vi kan uppfylla de krav som finns på service och tillgänglighet, säger Björn Övermark, kundchef för kundområdet Kommersiellt på Locum.

Många av sjukhusen i Stockholms län byggs nu om för att klara framtidens vård. Patienter, besökare och personal kommer till sjukhusen med olika behov och Locums ambition är att entréerna ska kännas välkomnande och trygga samt att tillgodose de behov av service som finns. Ett sjukhus rymmer både glädje och sorg och det är därför viktigt att det även finns avskilda platser för reflektion och samtal.

Inför lanseringen av den nya entrén på Maria sjukhus har Locum tecknat avtal med Coffeehouse by George för att bedriva caféverksamhet i entrén. Förutom sitt vanliga caféutbud så kommer caféet att servera ett antal varma rätter och sushi.

Entréhallen beräknas stå klar i slutet av november och renoveringen av fasaden beräknas pågå till slutet av året.


Maria sjukhus har fått en mer tillgänglig och trevligare entré med en högre takhöjd och nya fönster.