Projektplats Advantum

Deltagare i projekt som drivs i Locums regi ska sköta dokumenthanteringen kring projekten via Locums projektplats i dokumenthanteringssystemet advantum.

För att ansöka om åtkomst till advantum och behörighet till projekt följ nedan anvisningar. (Samtliga länkar öppnas i nytt fönster)

Det finns en funktion som automatiskt skickar mail till användare som inte varit inloggade de senaste 12 månaderna med information om att inloggning krävs (inom 1 månad) för fortsatt access.

 

Ny användare

  • Installera advantum via länken "Advantum programvara..." under rubriken Installation nedan.
    Logga in i advantum via programmets ikon på din dator med följande:

Användarid: Ny användare
Lösenord: Ny användare

  • Följ instruktion”Ansökan ny användare”.
  • Avvakta bekräftelse av beställning. Svar skickas via e-post.
  • När du fått din bekräftelse använd dina nya inloggnings-uppgifter för att logga in och börja arbeta i advantum.

Befintlig användare

  • Logga in i advantum via programmets ikon på din dator.
  • Om du behöver ansöka till nytt projekt följ instruktion "Beställning av behörighet extern". Instruktionen omfattar även hur du avregistrerar dig från projekt.

Locum ansvarar endast för att anställdas uppgifter är korrekta i advantum. Externa projektdeltagare ansvarar själv för uppdatering av sina kontaktuppgifter i systemet, se instruktion "Beställning av behörighet externt".

Hur kommer jag åt Locums ritningar?

För att ladda ned programvaran Advantum gå in på sidan Projektplats Advantum, där du finner bland annat installationsinstruktioner och programvara för Advantum. Där publiceras också information om större driftstopp samt uppgraderingar.

Gör sedan en ansökan till projektet ”2 000 000, Behörighet till ritningsarkivet” i Advantum, se Instruktion Ny användare alternativt Befintlig användare på sidan Projektplats Advantum.

Installation


Intruktioner


Kontakt

  • Projektfrågor? Kontakta projektansvarig, projektledare alternativt förvaltare på Locum
  • Ritningar och behörighet till projekt? Kontakta någon av Locums CAD/BIM-specialister på telefonnummer 08-123 170 00 (växel)


Övriga frågor

Besvaras av systemförvaltare Magnus Olsson, telefon 08-123 175 37, e-post magnus.olsson@sll.se