Bromma sjukhus

Bromma sjukhus har en lång historik bakom sig och ligger i västra delarna av Stockholm. Här fanns tidigare Beckomberga sjukhus men sedan några år tillbaka heter sjukhuset Bromma sjukhus och innehåller mestadels geriatrisk vård.

Locum förvaltar den ca 35 000 kvadratmeter stora vårdfastigheten som ligger mitt i ett område där det under de senaste åren byggts väldigt mycket nya bostäder. Bromma sjukhus har en mängd olika vårdgivare och inrymmer geriatriska vårdavdelningar, rehabilitering och minnesmottagning. Här finns också Folktandvården och en vårdcentral.

Under Händer i huset håller du dig uppdaterad kring aktuella byggprojekt och störningar på sjukhusområdet och hur detta påverkar den dagliga driften. Störningar och projekt är indelade utifrån byggnad för att du snabbt ska se vad som berör dig. 

Historik. Byggandet påbörjades under år 1929 och stod klart för inflyttning den 1 oktober 1932. 1935 stod hela sjukhuset klart och totalt fanns här 1 604 vårdplatser för psykiatrisk vård. Då hette sjukhuset Beckomberga sjukhus men 2008 sålde landstinget stora delar av den ursprungliga fastigheten till Riksbyggen för att bygga om det till bostäder. Kvar blev då Bromma sjukhus.

35 000 kvm

Bruttoyta

08-687 50 00

Sjukhusets telefonväxel

Ring 1177

För kontakt med vården, eller se Vårdgivare