Förändrad väg till stora personalparkeringen

Från 11 januari är det inte längre möjligt för personal att köra till personalparkeringen via kullen bakom akutvårdsbyggnaden på grund av bygget av den nya vårdbyggnaden. Personal måste istället köra via den norra infarten. Vägen bakom akutvårdsbyggnaden är fortsatt öppen för prioriterad trafik.

Om störningen

Plats

Danderyds sjukhusområde

Bilväg till stora personalparkeringen endast via norra infarten 

Från 11 januari 2021 är det inte längre möjligt för personal att köra till personalparkeringen via kullen bakom akutvårdsbyggnaden på grund av arbeten med den nya vårdbyggnaden.  Avstängningen gäller fram till 2025.

Personal måste istället köra via den norra infarten från Kevingestrandsvägen, förbi logopedkliniken och godsmottagningen, höger ner mot helikopterplattan och vidare på den tillfälliga vägen över ängen som använts sedan sommaren. Se kartan nedan (klicka på kartan för större bild).

Vägomläggning_januari2020.png

Det är viktigt att alla respekterar angivna hastighetsbegränsningar för att uppnå ett säkert trafikflöde för gående, cyklister och bilister på området. Tack på förhand för er förståelse och visad hänsyn.

Prioriterad trafik förbi akutvårdsbyggnaden

Den trafik som fortsatt får åka in på Ryggradsvägen förbi akutvårdsbyggnaden är ambulanstransporter och patienter till närakuten (gående och med bil) samt godstransporter. För att säkra att endast behörig trafik kör den vägen kommer det finnas en trafikvakt vid rondellen.

Checkpoint för byggtrafik

En checkpoint upprättas för byggtrafik till nya vårdbyggnaden i syfte att säkra att byggtrafiken inte hindrar ambulanser eller godstransporter. Checkpointens placering är vid Entrévägen 6, mitt emot entrén till hus 38, samma plats som under bygget av akutvårdsbyggnaden.

Informationen uppdateras löpande på denna sida och på DSnet. Om du har frågor maila gärna dsby61.locum@sll.se. 

Här kan du läsa mer om den nya vårdbyggnaden.