Smart återvinning i Bemanningscenters nya lokaler

Det började med en vattenläcka och slutade med nya funktionella lokaler för Bemanningscenter med flera exempel på hållbara lösningar.

I hus 24 plan 2 uppstod förra året en vattenläcka i en lokal. Lokalen evakuerades och i samband med det uppstod en flyttkarusell som resulterade i att Bemanningscenter kunde ta över och anpassa lokalen som behövde renoveras efter vattenläckan. Förutom mer ändamålsenliga lokaler än tidigare och nya fina ytskikt är projektet ett bra exempel på hur det med relativt enkla medel går att tänka nytt och hållbart.

Tf enhetschef Carola Larsson som tidigare var en av DSABs projektledare för akutvårdsbyggnaden kände till att det fanns överblivna skjutdörrar med glaspartier från ett annat projekt. Varför inte använda dem i Bemanningscenters lokal? Sagt och gjort. Flera fina skjutdörrar med glaspartier har nu fått ett nytt hem hos Bemanningscenter.

Carola1_beskuren.jpg
Bild: Carola Larsson, tf enhetschef DSAB.

– För oss på Bemanningscenter har de ljusa, fina lokalerna bidragit till en mer samlad verksamhet och bättre flöden. Vi har en så kallad multifunktionsyta med ett antal funktioner samlade på en plats, allt för att nyttja lokalen så optimalt som möjligt. Att vi dessutom kunnat återbruka och ge nytt liv till väl fungerande material är väldigt roligt! Vi blir så stolta och glada när andra som går i ombyggnationstankar kommer och besöker oss för inspiration, berättar tf enhetschef, Carola Larsson.

Skjutdörrarna är inte det enda exemplet på smart återvinning i lokalen. Alla gråa innerdörrar är gamla dörrar som efter omlackering ser ut som nya. Och på samma sätt har köksluckorna fått nytt liv. Dessutom har verksamheten valt att klä om ett antal fåtöljer i stället för att köpa nya. Både hållbart och fint.

Jessica_beskuren.jpg
Bild: Jessica Krantz, Locums projektledare vid en av de skjutdörrar som återanvänts från ett annat projekt.

– Det är alltid trevligt att utveckla lokaler så att de blir bättre för våra hyresgäster. Att vi dessutom kunnat nyttja redan befintliga material i så stor utsträckning känns riktigt bra och det är ett perspektiv vi försöker ha med oss i alla projekt. Förutom att de är hållbart är det ett sätt att hålla nere kostnaderna, avslutar Locums projektledare Jessica Krantz. 

Soffgrupp_beskuren.jpg
Bild: Grå fåtöljer som klätts om med nytt tyg.

Omklädning_beskuren.jpg
Bild: Del av multifunktionsyta där flera olika funktioner är samlade.

Dörrparti_beskuren.jpg
Bild: Gamla dörrar som lackats om och ser ut som nya.

Publicerad: 29 mars 2022