Ny vårdavdelning på K61-63

Vi har byggt en ny vårdavdelning på K61-63. Projektet är en del av det sjukhusövergripande arbetet med att utveckla lokalernas kapacitet för att sjukhuset ska kunna ta emot fler patienter. Den 29 april flyttar AVA in på avdelningen.

Just nu bygger vi om ett flertal avdelningar runtom på sjukhuset. Avdelningarna byggs enligt konceptet för framtidens vårdavdelning med möjlighet att tillgodose bland annat patientens säkerhet, en god arbetsmiljö, samt hygien- och logistikkrav. Patientrummen placeras i fasaden och stödutrymmen i mittenkärnan. De administrativa ytorna ska ligga vid ljusgårdarna för att garantera dagsljusinsläpp och för att avdelningen ska fungera ur logistiksynpunkt.

Modernisering av vårdlokaler

Karolinska Huddinge ska utvecklas för att på sikt kunna ta emot ytterligare cirka 35 000 akuta vuxenbesök per år. I och med sjukhusets utökade uppdrag behöver lokalernas kapacitet utvecklas. Locum har tillsammans med sjukhuset därför tagit fram en flytt- och ombyggnadsplan för Huddinge sjukhusområde. Ett led i detta är att skapa fler vårdavdelningar och mottagningar på sjukhuset.

De vårdavdelningar och mottagningar som ska byggas om ligger i byggnaderna R2, M2, K2, K4, B2 och B4 och färdigställs successivt mellan 2019 och 2023.

Publicerad: 23 april 2019