Samhällsbyggare från Kina besöker Huddinge sjukhusområde

Den 16 oktober besökte en grupp samhällsbyggare och ingenjörer från Kina Huddinge sjukhusområde. De planerar för Huairou Science City i norra Peking och ville dra lärdom hur Locum, Karolinska Universitetssjukhuset och Region Stockholm arbetar med att utveckla sjukhusen i Stockholms län.

– Vi är snart färdiga med ny- och ombyggnationerna av operation och röntgen i Huddinge – ett projekt vi är väldigt stolta över. Det känns både kul och viktigt att visa upp detta för internationella besökare, säger Ester Laaksonen, projektledare på Locum.

De 16 besökarna från Kina arbetar med samhällsbyggnad inom Beijing Municipal Institute of City Planning and Design (BMICPD). Nu planerar de för Huairou Science City, ett centrum i norra Peking på cirka 100 kvadratkilometer där målet är att bli världsledande inom innovation och vetenskap.

Förutom en genomgång av de stora sjukhussatsningarna som just nu görs i länet fick besökarna även en guidad rundvandring i den nya behandlingsbyggnaden för operation och röntgen i Huddinge. De fick även besöka de närliggande lokalerna som byggts om för förlossning och pre- och postoperation.

Gruppbild.jpg

Entrebild.jpg

hybrid.jpg

Konst.jpg

teknikrum.jpg'

barnakutrum.jpg