Snart klart – operation- och röntgenbyggnaden tar form

Inom kort står den nya behandlingsbyggnaden för operation, intervention, röntgen och sterilen färdig. Intresset är stort och Locum, Karolinska Universitetssjukhuset och Skanska håller ofta studiebesök för verksamheter som vill veta mer om projektet. Just nu installeras den medicintekniska utrustningen parallellt med att olika tester utförs och målning och iläggning av takplattor pågår.

När utrustningarna som ska finnas i byggnaden är installerade återstår att utföra tekniska provningar. Kliniska tester och simuleringar kommer också utföras för att säkerställa att utrustningarna fungerar för verksamheten. Under året kommer även konsten i byggnaden att hängas upp och markarbeten utomhus färdigställas.

– Det kanske ser halvfärdigt ut på bild, men vi har kommit väldigt långt i projektet och mycket av det som återstår är kosmetika som till exempel kompletterande målning invändigt, säger Vicky Lau, projektchef på Locum.

Planen är att byggnaden ska stå färdig innan årsskiftet 2019/2020 för att kunna lämnas över till förvaltning och verksamhet. 

– Vi ligger i fas och verksamheten planerar att påbörja inflyttningen i början av nästa år, säger Vicky Lau.

Samtidigt som den nya byggnaden tar form pågår ombyggnationer på plan 5 och 6 i hus B4 för att skapa avdelningar till pre- och postoperation och förlossning/BB som behöver ligga i närheten av operation och röntgen.

Bild Chopin

studiebesok-chopin.jpg

Oskar.jpg

korridor.jpg

Chopin - mars 1.jpg

utrustning-chopin-2019.jpg

utrustning-chopin-2-2019.jpg

Publicerad: 27 februari 2019