Invigning av ny dagoperativ verksamhet för barn

Idag invigdes en ny dagoperativ verksamhet för barn på Karolinska sjukhusområdet i Solna.

Barn med frakturer, ljumskbråck och liknande enklare diagnoser kan nu få dagkirurgi på Karolinska sjukhusområdet i Solna och komma hem samma dag. Idag invigdes den nya dagoperationsverksamheten, belägen i nyrenoverade, ombyggda lokaler i Q-huset. Lokalerna, kompletta med pre- och post-operationsavdelning har byggts om och renoverats för att möta dagens krav på strålsäkerhet, liksom en god miljö för patienter, anhöriga och medarbetare. Den nya verksamheten innebär planerade, kirurgiska ingrepp på barn som har kommit via remiss från andra barnmottagningar som vårdcentraler, barnakuter eller liknande, där barnet inte behöver läggas in på sjukhus. 

Sjukhuspersonalen har fått vara med och utforma de nya dagoperationssalarna. In i det sista pågick finliret med att göra lokalerna lekfulla och färgglada, något som går som en röd tråd genom hela avdelningen. 

På plats vid invigningen fanns bland andra Locums fastighetsförvaltare Jonas Dahlqvist och Locums projektledare för ombyggnationen Andreas Sandin.

Bild på Locums projektledare, fastighetsförvaltare och representant från sjukvården.

Bild på Locums fastighetsförvaltare och projektledare.

Bild på ny dagoperativ verksamhet för barn på Karolinska sjukhusområdet.

Bild på ny dagoperativ verksamhet för barn på Karolinska sjukhusområdet.