Läget avgörande för ny hyresgäst

Ett flertal nya hyresgäster har nu flyttat in i de äldre byggnaderna på Karolinska sjukhusområdet i Solna. Här möter vi en av dem. Locums nya satsning på uthyrning av vakanta lokaler ger resultat.

Vi fick en pratstund med Harriet Udd, Director New Technologies på ClinSmart. De hyr nu lokaler om 341 kvadratmeter på huvudblockets entréplan.

- Vårt mål var att hitta ändamålsenliga lokaler för mottagningsverksamhet för kliniska studier. Läget var viktigt för tillgängligheten för våra studiedeltagare, samt att sammanhanget och omgivningarna speglade inriktningen på verksamheten. Vi ville också ha möjlighet att modernisera lokalerna så att de ska spegla vårt nytänkande koncept.

korridor_speglar_700pxl.jpg

Bildtext: ClinSmart har fyttat in i huvudblockets entréplan.

Läget är ofta en av de viktigaste parametrarna vid valet av nya lokaler. I direkt närhet till sjukhusområdet finns både Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet.

- Läget är en stor bidragande orsak till vårt val. Det är riktigt bra både för patienter och våra kunder inom forskning. Hyreskostnaden ligger dessutom på en rimlig nivå och vi har haft möjlighet att själva delvis påverka utformningen av lokalen.

harriet_udd_700pxl.jpg

Bildtext: Vi har inrett lokalerna i enlighet med vårt koncept för att få en modern och professionell känsla, förklarar Harriet Udd. 

Som ny hyresgäst är det viktigt att få möjlighet att sätta sin egen prägel på lokalen.

- Vi har uppdaterat alla ytskikt, satt in lab- och läkemedelsrum i två mottagningsrum, samt inrett lokalerna i enlighet med vårt koncept för att få en modern och professionell känsla, förklarar Harriet Udd. 

Jag är glad att vi hittade en lokal som passar deras behov. Processen från start till mål har varit smidig och samarbetet har fungerat väl. Ytskikten har de renoverat själva och det har blivit jättefint. Jag hoppas att de kommer att trivas bra, säger Sanna Svedenberg, uthyrare på Locum.

Så här beskriver ClinSmart sin verksamhet

ClinSmart Sweden AB är en infrastruktur för genomförande av kliniska studier i Fas II-IV inom de flesta diagnosområden. Vi har ett modernt tankesätt med ett starkt digitalt och virtuellt fokus för att underlätta för patienter och försökspersoner att vara med i studier och samtidigt erbjuda mer kostnadseffektiva lösningar.

ClinSmart har idag fullt utrustade kliniker i Uppsala och Stockholm och planerar att expandera ytterligare. Vi satsar på modern teknologi för enklare patientrekrytering och ökat patientengagemang och utvecklar ett helt koncept för VCT (Virtual Clinical Trials)/DCT (Decentrelized Clinical Trials) för att studier ska kunna genomföras helt eller delvis virtuellt och inkludera patienter över hela Sverige.

För mer information och kontaktuppgifter gå in på www.clinsmart.se