Fortsätt cykla! Cykeldag 5 oktober

Den 5 oktober var dags för höstens cykelservice på Nacka sjukhus. Vi vill uppmuntra till fortsatt cykling – oavsett årstid! Nu är drygt 40 cyklar servade och personalen på Nacka sjukhus kan fortsätta cykla, tryggt och säkert.

För oss är det viktigt att främja miljövänliga transporter till och från sjukhusen och därför genomför vi med jämna mellanrum gratis cykelservice ute på våra sjukhusområden. Att cykla bidrar dessutom till att minska belastningen i kollektivtrafiken och har positiva effekter för både hälsan, sömnen och prestationsförmågan.

Frida_Wallin.jpg – Det var en lyckad cykeldag med mycket fix. Vi är glada att det uppskattades av personalen och förhoppningsvis kan de cykla ännu tryggare i höst och vinter med nyservade cyklar, säger Frida Wallin, fastighetsförvaltare på Locum. 


Locum var på plats hela dagen tillsammans med mekaniker från Cyklologen. Förutom genomgång av bromsvajrar, lysen, reflexer och däckluft undersökte mekanikerna även kärvande reglage och kedjor på alla inlämnade cyklar. 

cykeldag_webb2_nacka_211005.jpgRoligt att många fortsätter att cykla även
när det blir lite kallare väder.

cykeldag_webb3_nacka_211005.jpgMekaniker från Cyklologen med Locums driftcontroller Anders Ring.

Flera av de som lämnade in sin cykel är flitiga cyklister året runt. Totalt servades ett 40-tal cyklar under dagen, som även bjöd på många trevliga samtal.

Publicerad: 8 oktober 2021