Vandring för tryggare utemiljö

När skymningen smugit sig på gick vi höstens trygghetsrondering på sjukhusområdet. Vi var representanter från sjukhuset, Gssons Trädgårdsentreprenad och Locum. Syftet med ronderna är att säkerställa och utveckla utemiljön. Alla som rör sig på sjukhusområdet ska känna sig trygga. Ronderna har olika fokus beroende på årstid.

– Denna gång hade vi extra fokus på personalparkeringarna samt vägen till sjukhuset. Vi hittade platser som behöver kompletterande ljus eller få ny armatur. Här behöver vi ha en dialog med, och få hjälp av Södertälje kommun eftersom det är de som har ansvaret för marken, berättar Locums driftcontroller Jan Ågren.

Trygghet_2.jpg

Bildtext: Vi tog en titt på belysningen till och från personalparkeringarna.

Trygghet_3.jpg

Joakim Hauer från programkontoret på sjukhuset var en dem som gick med på ronderingen. 

– Jag går med för att det känns viktigt att bidra till att utveckla och förbättra miljön runt sjukhuset. Jag vill att vår personal ska känna sig trygga när de går till och från jobbet hela vägen från bilen tills de går in i sjukhuset. Vi har alla olika ”ögon” när vi går runt och tillsammans kommer vi fram till bra lösningar. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en tryggare utemiljö för vår personal och besökare, säger Joakim.

Trygghet_4.jpg

©Kringelförsäljerskan av David Wretling/Bildupphovsrätt2023.

Trygghet_1.jpg

Bildtext: Vi gick runt hela sjukhusområdet. Vi följde även upp tidigare åtgärder och såg att de har gett den effekt vi önskade.

När vandringen avslutades var vi alla överens att vårt systematiska trygghetsarbete för utemiljön gör att det mesta ser bra ut, men det finns också platser där ökad belysning kan bidra till tryggare och mer inbjudande kvällsmiljö.

Publicerad: 23 november 2023