Kort om ombyggnaderna

I Stockholm läns landstings satsning på S:t Göran sjukhus bygger vi helt nya vårdbyggnader. Till det bygger vi om cirka 10 000 m² i de befintliga byggnader 30 och 40. Ombyggnaden ger nya moderna lokaler med ytor anpassade för nya arbetssätt och flöden samt ökad patientsäkerhet och bättre arbetsmiljö för personalen.

Vi bygger om och moderniserar

Aktuella byggarbeten i byggnad 30/40

Här kan du läsa om vilka byggmoment som pågår i byggnad 30 och 40.

Om störningen

Plats

Byggnad 30 och 40.

SI_Begränsade-störningar_100px.png

Byggnad 30

 

Ny sterilhiss

Vi bygger en ny sterilhiss mellan våningarna 0-2 i hisshall B i byggnad 40. Den nya hissen byggs in anslutningen till den kommande sterilcentralen på plan 1 och operationsavdelningen på plan 2 i byggnad 40. Hissen kommer att monteras under våren 2021.

Det nya korridorläget mellan byggnad 30/40 är klart med en tillfällig vägg mot arbetsområdet röntgen plan 0 och sterilen plan 1. Arbetet med stålförstärkningar för hissmontage är klart på plan 0. Förstärkningsstål för plan 1 monterades i början av februari. För mars planerar vi håltagning i bjälklag och formar samt gjutning av hissbotten och väggar. Delar av golv i hisshall B, plan 0 och 1 ska bytas. Arbetet görs i nära samarbete med berörd verksamhet.  Störningsgrad 4 (5).

Ny sterilcentral

Vi bygger en ny sterilavdelning i byggnad 40 plan 1. Rivningsarbeten startade 25 januari och pågår till 4 mars. Bilning och spårsågning för installationer i golv. Arbetet pågår med urkoppling av befintliga installationer och rivning av undertak och gipsväggar startar vecka 4 och pågår till vecka 10. I fläktrummet i byggnad 40, plan 3 river vi gamla aggregat för att ge plats för nya till den nya sterilcentralen. Störningsgrad 3 (5).

Byggnad 40

Ny röntgenavdelning

Arbetet med att bygga om de temporära administrativa lokalerna till en ny röntgenavdelning på plan 00 i byggnad 40 pågår. Rivningen är klar. Därefter börjar vi den långa resan med att bygga upp den nya röntgenavdelningen, resa väggar ”enkling”, dra fram stråk för vent, sprinkler el och VS. Håltagning för nytt avlopp ned till akuten startar 8 februari och pågår till 9 mars. Arbetet görs i nära samarbete med berörd verksamhet. Störningsgrad 4 (5).

Sophantering från bygget tas ut via 80-längan, Finsens väg samt Bågljusvägen.

Relaterade länkar

Notera att planeringen kan komma att ändras om oväntade byggtekniska händelser uppstår. Vi kan komma att tidigarelägga eller flytta fram vissa arbeten med kort varsel.

Kontaktperson

Thelander, Mårten

Mårten Thelander