Kort om byggnad 45

Byggnad 45 ska ligga mellan huvudbyggnaderna  30/40 och 80-längan. När byggnad 45 är klar kommer den att innehålla administrativa lokaler till akuten, en intensivvårdsavdelning med 12 stycken IVA-platser samt tre vårdavdelningar med respektive 24 vårdplatser samt tre omklädningsrum för personalen. Även här är vårdrummen enkelrum med eget hygienutrymme.

Till det byggs det ett nytt ställverk under jord samt görs renoveringar och ombyggnader i befintlig byggnad. 

Vi bygger två nya vårdbyggnader

Aktuella byggarbeten för byggnad 45

Här kan du läsa om vilka byggmoment som pågår, störningar samt se bilder på hur bygget växer.

Om störningen

Plats

Byggarbetsplatsen för vårdbyggnad 45.

Utvändiga arbeten

Vi gör klart finplaneringen vid Bågljusvägen, vid östra gaveln på byggnad 45 och 80-längan. Förbindelsegången mellan byggnad 45 och byggnad 85 är i princip klar. Under vecka 11 kommer vi att bila bort betong i golvet för att anpassa höjder. Vi kommer sedan måla väggarna. Själva gången kommer att öppnas i samband med överlämningen av byggnad 45 i början av 2021.

Vi kommer att riva ställningar på innergården vid konstverket Larry. 

SI_Begränsade-störningar_100px.pngInvändiga arbeten

Den permanenta elen i huset är igång och under våren kommer vi att få ut el på varje våningsplan. 

Vi arbetar med golvmattläggning i huset och i takt med att golvet blir klart monterar vi inredning, dörrar, glaspartier och påkörningsskydd. Vi kommer under de närmaste veckorna lägga golv på plan 1 och plan 3.

Vi är klara med terrazzo (konststen) i trapphus och lägger nu terrazzo i hisshallar. Under mars månad kommer vi att sätta upp handledare i trapphusen. Vi tar ytterligare en av hissarna i huset i drift, hiss 84.

Sop- och tvätthanteringssystemet i huset är installerat och färdigställs under de kommande veckorna.

Transporter

Under mars förbereder vi för att i april flytta transporter från grind 1, vid huvudentrén, till grind 6, vid Bågljusvägen. Flytten av transporterna sker i början av april. Då kommer det istället vara markarbeten där grind 1 är idag.

Se bilder från byggets framväxt

Notera att planeringen kan komma att ändras om oväntade byggtekniska händelser uppstår. Vi kan komma att tidigarelägga eller flytta fram vissa arbeten med kort varsel.

Kontaktperson

Lundberg, Anna-Pia

Anna-Pia Lundberg