"Det vi gör fyller en funktion i samhället"

Katarina Norberg är en av de som har jobbat längst på Locum. I februari 2002 började hon som biträdande förvaltare på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och sedan har hon haft en mängd olika roller. Sedan en tid tillbaka är hon biträdande fastighetsdirektör på Locum.

Katarina NorbergNamn: Katarina Norberg

Arbetar som: Fastighetsdirektör

Varför blev det Locum?
- En slump faktiskt, jag tog examen 2001 efter att ha läst fastighetsekonomi på KTH i 4,5 år. Jag gjorde mitt exjobb på Newsec och då hade jag en kompis som hörde att Locum sökte biträdande förvaltare. Jag tänkte att jag kan ju alltid börja som förvaltare men det var ju inte mitt huvudmål.


Vilka olika roller har du haft på Locum?
- Jag började som biträdande förvaltare i Solna i några år på Karolinska, sedan blev jag förvaltare i Solna innan jag blev områdeschef för Solna. Efter det blev jag vikarierande fastighetschef i Solna och Huddinge och sedan områdeschef för det området. 
Sedan blev Katarina kundchef för dåvarande Kundområde Privat vård och fastighetschef för att sedan bli biträdande fastighetsdirektör.

Vad gör en biträdande fastighetsdirektör?
- Oj, alla möjliga saker. Jag och Sam Höglund (även han biträdande fastighetsdirektör) delar på vissa uppgifter. Förvaltningsavdelningen är en stor avdelning och vi jobbar med övergripande frågor och stöttar upp där det behövs. Dessutom hjälper till att fylla i där det saknas Förvaltningsområdeschefer. 

Vad är det för speciellt med Locum?
- Jag tycker att vi har otroligt roliga fastigheter att jobba med. De verksamheter som bedrivs i våra fastigheter är unika. Vem kan gå hem och säga att du har varit med och planerat för en tryckkammare på en liten yta i ett sjukhus? Jag tycker att det är så himla skönt att jobba med samhällsnytta, det vi gör fyller en funktion i samhället.
- Locum är ett roligt ställe att jobba på, vi har alltid bra stämning och positiv anda. Och dessutom händer det så mycket hela tiden. Om man inte får panik över att dagen inte alltid blir som man har planerat, då är det här en bra arbetsplats att vara på.

Är det svårt att utvecklas på Locum?
- Nej, verkligen inte. Det är inte många dagar som man inte lärt sig något nytt. På gott och ont. Jag måste väl också medge att jag har haft lite tur också eftersom jag har haft chefer som har trott på mig och gett mig utrymme.