Tillsammans för säkrare byggen - S:t Görans sjukhus

Den 15 september 2020 genomförde Locum tillsammans med några av våra entreprenörer Håll Nollans säkerhetspush, en manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri byggbransch. Att komma hem oskadd från sin arbetsdag är något vi arbetar aktivt med året om, men med denna säkerhetspush vill vi rikta strålkastarna lite extra på detta angelägna ämne.

Film: Locums projektdirektör Björn Åsander under Hålls Nollans säkerhetspush

– Vi är stolta medgrundare till Håll Nollan och för oss är det självklart att delta i årets säkerhetspush. Att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser är något vi ständigt arbetar aktivt med att förebygga. Arbetet kräver kunskap, stort engagemang, förankring och uppföljning. Helt avgörande för att lyckas är ett gott samarbete med våra entreprenörer. Det är tillsammans vi kan bli bättre och bygga en stabil säkerhetskultur, säger Björn Åsander, projektdirektör på Locum.

Säkerhetspushen genomfördes samtidigt på flera platser i landet och för Locums del var det byggprojektet vid S:t Görans sjukhus som stod som värd. Vi stannade upp en stund för att uppmärksamma hur vi tillsammans bidrar till en säkrare arbetsplats. Bland annat visades filmen nedan som en påminnelse om situationer i det dagliga arbetet där samarbetet är avgörande för säkerheten.