Martina Rundblom

Möt Martina Rundblom, teknikförvaltare på Södersjukhuset.

webb_700x500px_martina_rundblom_200623.jpg

– När jag pluggade fastighetsekonomi i Karlstad hade jag ambitionen att bli fastighetsmäklare. Efter att ha arbetat som mäklare i ett år ville jag prova på att förvalta fastigheter. 

– Jag har varit fastighetsförvaltare för bland annat en av Sveriges största bostadsrättsföreningar med 820 lägenheter och på Södersjukhuset. Med facit i hand är jag glad över att jag bytte till förvaltning!

Varför tycker du det är meningsfullt att arbeta på Locum?

– Det känns bra att göra skillnad för andra. Genom mitt jobb får jag bidra till att vården har fungerande och trygga fastigheter dygnet runt.

– Exempelvis har jag varit väldigt involverad i ombyggnationerna av Södersjukhusets förlossningsavdelning och det är jätteroligt att efter att vi färdigställt projektet få höra av både personal och patienter att de uppskattar och trivs i de nya lokalerna.

Vad gör du som teknikförvaltare?

– Mitt arbete innebär att jag ska säkerställa att fastigheterna fungerar för flera år framöver. Jag planerar det långsiktiga underhållet och investeringarna samt tar fram beslut för genomförande. En annan del av mitt arbete är att se till att myndighetsbesiktningar utförs och att eventuella anmärkningar blir åtgärdade.

– Det är finns många tekniska system i ett sjukhus och varje dag får jag ett flertal tekniska frågor att hantera. Jag har läst en hel del byggteknik men det är viktigt att hela tiden hålla sig uppdaterad. Till mitt stöd har jag en teknisk specialistavdelning och kollegor med mycket kunskap. Tillsammans hjälps vi åt att säkerställa att allt fångas upp och prioriteras i rätt ordning.

Vad är det bästa med att jobba på Locum?

– Det är spännande och intressanta fastigheter! Jag känner mig stolt över att ha fått ansvaret att förvalta ett stort akutsjukhus mitt i centrala Stockholm där det händer massor hela tiden. Just nu får jag vara en del av det stora projektet ”Framtidens SÖS” där vi bygger ut sjukhuset med 55 000 kvadratmeter.

– Förutom de tekniska utmaningarna får jag arbeta med stor frihet under ansvar. Jag har fantastiska kollegor, alla mycket engagerade och hjälpsamma.

– På Locum finns också en idrottsförening med många olika sektioner där jag är sektionsledare för badminton. Ett mycket roligt sätt att få lära känna kollegor från andra avdelningar och även utanför kontoret.