Christina Sundien

Möt Christina Sundien, sommarjobbare på Locum AB.

Christina Sundien.png

Christina Sundien skulle precis påbörja sitt sista år på KTH där hon studerade till civilingenjör i Samhällsbyggnad med inriktning byggprojektledning när hon sommarjobbade hos Locum. 

Sommaren 2019 gick hon bredvid Johan Rannemo som arbetar som projektledare på Södertälje sjukhus. Arbetet var varierande och bestod av många olika uppgifter.

 

Jag har fått vara med i alltifrån projektering till produktion och även sett delar av förvaltningssidan. Jag har granskat fakturor, gjort olika typer av areaberäkningar, skrivit mötesprotokoll, gått på besiktningar, kontrollerat ritningar mot programmet Landlord, fysiskt mätt upp ytor i sjukhuset och mycket, mycket mer!

Hur är det att sommarjobba på Locum?

När man utbildar sig till projektledare är det en dröm att få gå bredvid just en projektledare en hel sommar. Att gå följa med på alla möten på alla olika nivåer och att få vara med där det fattas beslut och diskuteras lösningar är guld värt.

Locum har varit så välkomnande och klimatet är otroligt kompetent, öppet och varmt. Här bygger man teknik på otroligt hög nivå med hyresgästen i största fokus. Johan har varit en jättebra mentor, väldigt hjälpsam och inspirerande! Hela teamet här i Södertälje har bidragit till att jag har haft en toppensommar. Jag har trivts väldigt bra och lärt mig massor.

Tidigare har Christina drivit eget företag som matfotograf, men efter sju år i branschen valde hon att skola om sig. Christina har även erfarenhet från PEAB, där hon arbetat en sommar.

Jag har haft stor användning av mina tidigare erfarenheter! Framförallt kundbemötandet eftersom du som projektledare har du ständig kontakt med människor såsom entreprenörer, hyresgästens alla aktörer, myndigheter, tekniker och underentreprenörer. Att lyssna, känna in och fatta snabba beslut är A och O.

Första gången Christina kom i kontakt med Locum var på KTH:s företagsmässa LAVA. Då kände hon inte till Locum särskilt bra, men en engagerad HR-person såg till att Christina sökte sommarjobb direkt på plats.  

Med facit i hand ångrar jag det inte en sekund, det var tur att ni ryckte tag i mig! Mina förväntningar på sommarjobbet har faktiskt överträffats till att bli ännu mer positiva.

Vad var roligast med ditt sommarjobb?

Att få vara med där det händer! Att få se så många delar av branschen och verkligen få vara med på allt. Mina medarbetare har delat med sig så mycket och framförallt haft stor vilja att lära mig.

Vad gör du om fem år?

Jobbar som Projektchef och är en riktigt bra sådan!