Mouna Rammo

Möt Mouna Rammo, sommarjobbare på Locum AB.

Mouna Rooma

Mouna Rammo hade precis tagit studenten vid Klara Norra Gymnasium, Samhällsvetenskapliga programmet med beteendevetenskaplig inriktning när hon sommarjobbade på Locum. 

Under några veckor gick hon och de andra sommarjobbarna igenom alla äldre hyresavtal, plockade ut dem som fortfarande är aktuella, scannade in dem och la slutligen in dem i det nya systemet.  

 

– Det var väldigt självständigt. Våra handledare litade på att vi klarade arbetsuppgifterna samtidigt som det alltid gick att fråga dem om sådant vi undrade över, berättar Mouna.

Hur är det att sommarjobba på Locum?

– Här på Locum får jag en inblick i hur kontorslivet ser ut. Det som känns särskilt bra är självständigheten, att våra handledare litar på oss och att de som jobbar här är så välkomnande. Det viktigaste med sommarjobb överhuvudtaget tycker jag är att få lite erfarenhet från arbetslivet, att se hur det är att jobba.

Tidigare har Mouna sommarjobbat på en 4H-gård och städat och gjort fint i Kistas parker. Båda var bra på sitt sätt, 4H-gården för att hon älskar djur och parkjobbet för att hon kände att hon gjorde något bra för området hon bor i. Att tjäna egna pengar är förstås också en morot för att sommarjobba.

– Jag har nyss tagit körkortet och nu sparar jag för att köpa en egen bil. Så det mesta av lönen kommer jag att lägga undan.

Vad var roligast med ditt sommarjobb?

– Det är väldigt trevlig personal här, jag kände mig välkommen direkt. Min arbetsgrupp är också jättebra.

Vad gör du om fem år?

–  Jag är en sådan som inte vet exakt vad jag ska bli än, men jag har några tankar om det. Förmodligen går jag på universitetet och kanske pluggar jag till psykolog.