Möt Emelie - praktikant fastighetsförvaltning

Under nio veckor utför Emelie Korshavn, som studerar till fastighetsförvaltare på Newtons yrkeshögskola, sin praktik hos Locum på förvaltningsområde Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Emelie är utbildad undersköterska och har tidigare arbetat inom vården innan hon valde att byta inriktning. Nu hoppas hon på att lära sig så mycket som möjligt om arbetet med att förvalta komplexa och livsviktiga vårdfastigheter.

Emelie_Korshavn_red_825x464.jpg

Bildtext: Emelie Korshavn, praktikant på Locum.

Vad gjorde du innan du började studera till fastighetsförvaltare?

Jag arbetade tidigare som undersköterska på förlossningen och BB på Södersjukhuset. I somras arbetade jag även med sjuktransporter och var då runt på de flesta sjukhus, stora som små i länet. På Södersjukhuset tyckte jag att det var tydligt att Locum förvaltade byggnaderna och det var lätt att hitta kontaktuppgifter för felanmälan. Det kanske var där som mitt intresse för dessa spännande vårdfastigheter började. 

Vad lockar dig att arbeta som fastighetsförvaltare?

Det som fick mig att vilja arbeta och studera till fastighetsförvaltare var framförallt för att det är ett otroligt brett och varierande yrke där du som förvaltare är spindeln i nätet och får vara med och utveckla fastigheterna, säkerställa dess drift, träffa nya människor, ha kontakt med hyresgäster och mycket mer. Jag lockades också av att det är ett yrke där man kontinuerligt utvecklar sina kunskaper, kompetens och nätverk men också utvecklas som person. Det finns alltid något nytt att lära och dagarna är sig aldrig lika.

Vad lockade att göra praktik på Locum?

Jag fick upp ögonen för Locum och vårdfastigheter tidigt under mina studier. Sjukhus är något som måste hållas i drift 24 timmar om dygnet, året runt och där livsavgörande arbete utförs dagligen. Det som lockade mig var just att det är så komplext, det finns så mycket att lära och personligen tycker jag att sjukhus, dess uppbyggnad och drift är väldigt spännande. Den kunskapen som jag får via Locum under min praktik är något som jag alltid kommer bära med mig och ha nytta av.

Så vad är ditt första intryck av Locum som arbetsplats?

Mitt första intryck av Locum som arbetsplats är att det är en väl strukturerad och fungerande organisation, de anställda är mycket kompetenta, hjälpsamma och engagerade inom respektive områden. Jag har blivit väl omhändertagen, alla är väldigt hjälpsamma och det finns en bra struktur som gjorde att jag snabbt kunde känna mig trygg i mina kunskaper och komma in i arbetsuppgifterna.

Vad har du för förväntningar på din tid hos oss?

Mina förväntningar under min praktik är att den ska vara så lärorik som möjligt och att jag ska ges utrymme för att utvecklas och involveras i verksamheten. Denna möjlighet ger mig också god insikt i vad jag kan tänkas arbeta med efter mina studier. Förhoppningsvis kan även jag bidra med bra idéer och förslag under min tid här.

Vad kommer du att få göra under din praktik?

Jag kommer att få göra det mesta som hör till förvaltning, bland annat delta aktivt i relevanta projekt, möten, hantera ärenden och mycket mer. Jag kommer även få tid med teknikförvaltarna för att få en så bred uppfattning och insyn i arbetets olika delar och ansvar. Jag är väldigt glad och tacksam att jag fick möjligheten att göra min praktik på Locum.