Inspiration för miljöambassadörer

Ett 60-tal personer är på plats. Sorlet böljar fram och tillbaka under fikapausen på Folktandvårdens första fysiska möte för miljöambassadörer sedan pandemin. På agendan står bland annat cirkulära skyddsförkläden i vården och vad medarbetarna kan göra för att spara el.

startbild_1920x1080px_230413.jpg
Bildtext: Mia Stenborg, kvalitets- och miljöstrateg på Folktandvården, hade bjudit in energicontroller Hannes Hedlund och hållbarhetssamordnare Christina Säther från Locum.

– Vi är väldigt glada att få vara här och berätta om vår kampanj Energismart på jobbet för Folktandvården, säger Hannes Hedlund, energicontroller på Locum.

Det här är ett i raden av möten som Locums experter håller ute hos hyresgästerna i samband med energisparkampanjen. Den här gången är Hannes och Christina Säther, hållbarhetssamordnare, på plats.

Konkreta tips

Under sin genomgång tog Hannes ett väldigt konkret exempel som var hämtat från hans egen vardag, men som också gäller på jobbet.

– Jag sliter ofta mitt hår hemma eftersom andra familjemedlemmar gärna lämnar kylskåpsdörren öppen lite väl länge. Nu tror jag att de som lyssnade här idag kommer att stänga kyl och frys betydligt fortare, både hemma och på jobbet.

Christina berättade lite om vad Locum gör generellt i hållbarhetsfrågan.

– Jag berättade om vårt systematiska hållbarhetsarbete med fokus på några av våra prioriterade frågor som klimatpåverkan, materialval och avfall, säger Christina.

 

Elronden intressant

Hannes gick mer in på fastigheten på Sabbatsberg där Folktandvården bedriver verksamhet dels vid Eastmaninstitutet och dels i en av byggnaderna från 1960-talet. Och han tipsade om Locums förenklade elrond, som man kan göra själv på sin arbetsplats för att upptäcka potentialen för energibesparingar. Många på plats frågade om just elronden.

– Vi bjöd in Locum för att vi är nyfikna på hur vi kan hjälpa till att spara energi. De har delat med sig av sin kunskap om hållbarhet och energi i fastigheter och också förmedlat konkreta tips på vad vi kan göra. En sak vi tar med oss är att vi behöver hjälpas åt för att minska klimatpåverkan. Och jag tror att elronden kan vara ett bra hjälpmedel, säger Mia Stenborg, kvalitets- och miljöstrateg på Folktandvården.

Hannes och Christina var imponerade av hur många som var intresserade och att de fick många frågor.

– Verkligen kul att intresset var så stort! Vi vill rikta ett stort tack till Folktandvården för att vi fick komma och inspirera er, avslutar Christina och Hannes.

Vill du också bli inspirerad av Locums energiexperter?
Kontakta oss på e-post charlotte.roosvall@regionstockholm.se 

Publicerad: 13 april 2023