Victoria Hörnedal ny VD för Locum AB

Styrelsen för Locum har utsett Victoria Hörnedal till ny VD för Locum AB. Victoria Hörnedal kommer närmast från Region Västmanland och uppdraget som förvaltningsdirektör och programchef för byggnationen av det nya akutsjukhuset i Västerås.

VictoriaH_beskuren.jpg
Foto: Region Västmanland

– Vi välkomnar Victoria Hörnedal som ny VD för Locum AB. Victoria har en mycket gedigen erfarenhet och kompetens vad gäller utvecklingen av strategiska och robusta vårdfastigheter. Omvärlden befinner sig i ett ansträngt ekonomiskt och säkerhetspolitiskt läge vilket i högsta grad påverkar vår region. Här ser vi att Victoria kan bidra på ett värdefullt sätt utifrån sin nya roll, säger Locums styrelseordförande och investeringsregionråd Jens Sjöström (S).

Victoria Hörnedal har tidigare arbetat i Region Stockholm där hon var ansvarig för strategiska fastighetsfrågor och investeringar inom hälso- och sjukvården. Hon är i grunden civilingenjör och sjuksköterska och har en bred bakgrund med uppdrag inom såväl offentlig som privat verksamhet. Victoria tillträder uppdraget som VD för Locum AB den 16 oktober 2023.

– Victorias erfarenhet från ledande befattningar inom politiskt styrda organisationer såväl som fastighetsutveckling och vårdverksamhet gör henne mycket lämpad för uppdraget som VD för Locum AB. Hon har de egenskaper som krävs för att tillsammans med ledningen och medarbetarna på Locum fortsätta skapa förutsättningar för vården att utvecklas utifrån hälso- och sjukvårdens framtida lokalbehov, säger Emma Lennartsson, regiondirektör i Region Stockholm.

– Det känns fantastiskt roligt att få axla rollen som VD för Locum AB! Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare utveckla och förvalta regionens vårdfastigheter för att möta långsiktiga och snabbare förändringar. Att arbeta för att säkra samhällskritisk infrastruktur så att regionen kan bedriva hälso- och sjukvård i alla lägen ser jag som ett oerhört viktigt uppdrag, säger Victoria Hörnedal.  

Förutom att vara VD för Locum kommer Victoria Hörnedal vara tillika förvaltningschef för fastighetsverksamheten inom fastighets- och servicenämnden i Region Stockholm.

Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt sin ägare Region Stockholm. Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder de sjukvården och invånarna i Stockholms län attraktiva och hållbara vårdmiljöer.

Publicerad: 15 augusti 2023