Helikopterbild över Dalens  aprikosa sjukhusbyggnad bestående av ett höghus och flera lägre byggnader i en grön mijlö med träd och gräsmattor.
Helikopterbild över Dalens  aprikosa sjukhusbyggnad bestående av ett höghus och flera lägre byggnader i en grön mijlö med träd och gräsmattor.

Dalens sjukhus

Dalens sjukhus ligger i södra delarna av Stockholm och levererar flera olika vårdgivare inom hälso- och sjukvård på uppdrag av Region Stockholm.

Locum förvaltar den 34 000 kvadratmeter stora byggnaden som ligger vackert i närheten av Skogskyrkogården och Johanneshov.

På Dalens sjukhus finns många olika vårdgivare inom bland annat slutenvård (geriatrik och palliativ vård), vårdcentral, röntgen, barnavårdscentral, lab, hörselklinik och fotterapeut. Klicka på Vårdgivare till vänster för att läsa mer om verksamheterna.

 

Under Händer i huset, hittar du information om vad som händer i fastigheten, exempelvis byggprojekt eller störningar som påverkar den dagliga driften på sjukhuset.

Vissa sjukhus använder Locums tjänster inom lokalvård, telefoni och vaktmästeri. Läs mer om tjänsterna här.

Allmän yta entré Sollentuna sjukhus

Här finns det lediga lokaler

Söker du en lokal för vård, kontor, utbildning eller butik? Just nu finns det lediga lokaler att hyra på detta sjukhus.

Se alla lediga lokaler

 

Historik. År 1977 började bygget av Dalens sjukhus och det byggdes som en kopia av Sollentuna sjukhus.  Från början var det tänkt att Dalen skulle bli ett centralsjukhus men istället fick Huddinge sjukhus bli ett så kallat centralsjukhus. Dalens sjukhus stod klart 1980 och från 1981 bedrevs så kallad långvård med 384 platser och 10 dagvårdsplatser och en vårdcentral. Och från 1992 har det kallats geriatrisk klinik, alltså behandling av sjukdomar hos personer över 65 år.

34 000 kvm

Bruttoyta

1980

Stod sjukhuset färdigt

Ring 1177

För kontakt med vården, eller se Vårdgivare.