Restaurangen stänger och caféet utvecklas

Efter sommaren blir det förändringar i matutbudet vid sjukhuset. Restaurangen Dados kök behöver tyvärr stänga, men i stället satsar vi på att rusta upp och förbättra cafeterian med ett större utbud och fler sittplatser. Dessutom tillför vi en matautomat med fryst, hemlagad mat som ger tillgång till lagad mat dygnet runt alla dagar.

Det har under längre tid varit en utmaning att få en restaurang på sjukhuset att gå runt och kundunderlaget har minskat de senaste åren. För cirka tio år sedan driftade Tiohundra själva restaurangen vilket inte bar sig. Därefter fanns en aktör under ett antal år som inte heller fick ekonomin att gå runt innan Dados Kök tog över. 

– Efter nästan fyra år av engagemang, hårt arbete och många fina stunder tillsammans, har jag tagit det svåra beslutet att stänga restaurangen på Norrtälje sjukhus. Det är en åtgärd som grundar sig i ekonomiska skäl, och som inte varit lätt att fatta, berättar Edin som driver restaurangen Dados kök och cafeterian.

–  Nu kommer vi satsa på att göra cafeterian riktigt bra med ett utökat utbud som exempelvis sallader och varma mackor. Dessutom kommer vi att sälja frysta maträtter, hemlagade i en av våra andra restauranger. God mat från grunden, anpassad för att passa bra att tina upp. Den frysta maten kommer gå att köpa både i cafeterian och i en matautomat tillgänglig dygnet runt veckans alla dagar. 

Cafeterian vid Norrtälje sjukhus
Bild: Dados café som kommer att få större utbud på sikt.

–  Locum kommer fräscha upp cafeterian och utöka antalet sittplatser så långt som det är möjligt. Vi tillför också fler utemöbler. Den frysta maten är tanken att man tar med sig och värmer i något av personalköken, säger Magnus Alfredsson, fastighetsförvaltare.

Stängningen av restaurangen sker i etapper efter sommaren. Information uppdateras löpande på Locums hemsida och TioHundras intranät. Under en övergångsperiod har vi några tillfälliga lösningar.


Tidplan för förändringen

11 juli: Sista dagen som restaurangen är öppen.

14 juli-17 augusti: Restaurangen har semesterstängt, cafeterian är öppen (likt tidigare år).

18 augusti-1 oktober: Varm mat tillagas i köket och säljs som matlådor i cafeterian.

1 oktober-1 november: Cafeterian renoveras. Under den perioden går det tillfälligt att köpa lagad mat i restaurangen. 

Från 1 november: Frysta matlådor säljs i cafeterian och i matautomat. Matutbudet i cafeterian utökas med enklare rätter. 


– Jag vill rikta ett innerligt tack till er alla. För ert stöd, era vänliga ord, er återkommande närvaro och för förtroendet ni visat oss. Det har betytt mer än ni kan ana. Caféet kommer fortsatt att hålla öppet, och jag hoppas få fortsätta möta er där, hälsar Edin.

Information från Tiohundra:

Tiohundra beklagar att restaurangens entreprenör ser sig tvungen att stänga. Tiohundra välkomnar utvecklingen av kafeterian på sjukhuset, och tittar nu även på alternativa lösningar för att tillgodose behovet av mötesplatser för samtal med kollegor på sjukhuset.

Om projektet

Start
Planerat slutdatum
2025-11-01
Projektledare
Robert Magnusson Projektområde Danderyd, Norrtälje och S:t Göran
Fastighetsförvaltare
Magnus Alfredsson Förvaltningsområde Danderyd, Norrtälje och S:t Göran
Laddar...