Fortsätt cykla! Cykeldag 7 oktober

Den 7 oktober var dags för höstens cykelservice på Rosenlunds sjukhus. Vi vill uppmuntra till fortsatt cykling – oavsett årstid! Nu är 45 cyklar servade och personalen på Rosenlunds sjukhus kan fortsätta cykla, tryggt och säkert.

För oss är det viktigt att främja miljövänliga transporter till och från sjukhusen och därför genomför vi med jämna mellanrum gratis cykelservice ute på våra sjukhusområden. Att cykla bidrar dessutom till att minska belastningen i kollektivtrafiken och har positiva effekter för både hälsan, sömnen och prestationsförmågan.

- Det känns väldigt kul att få möjlighet att erbjuda cykelservice, speciellt i dessa tider då allt fler tar cykeln till jobbet, säger Anna Strömdahl, fastighetsförvaltare på Locum.

cykeldag_rosenlund_forvaltare_211007.jpg

Driftcontroller Jesper, Fastighetsförvaltare Anna och Teknikförvaltare Leif på plats under cykeldagen.

Locum var på plats hela dagen tillsammans med mekaniker från Cyklologen. Förutom genomgång av bromsvajrar, lysen, reflexer och däckluft undersökte mekanikerna även kärvande reglage och kedjor på alla inlämnade cyklar.

Flera av de som lämnade in sin cykel är flitiga cyklister året runt. Totalt servades 45 cyklar under dagen, som även bjöd på många trevliga samtal.

- Det är toppen att Locum erbjuder sjukvårdspersonal en gratis service av cykeln, säger Ann, sjuksköterska på Rosenlunds närakut.

cykeldag_rosenlund_kund_211007.jpg
Sjuksköterska Ann från Närakuten lämnar in cykel för service. 

Publicerad: 1 november 2021