Anpassning för klinisk patalogi och cancerdiagnostik
Verksamheterna klinisk patalogi och cancerdiagnostik är idag lokaliserade i flera olika byggnader på sjukhusområdet. Deras nuvarande placering medför långa avstånd till huvudbyggnaden på Eugeniavägen och komplicerade flöden för personal, patienter och prover.
Verksamheterna Klinisk patologi och cancerdiagnostik (f.d. Klinisk patologi och cytologi) är idag lokaliserade i flera olika byggnader på sjukhusområdet; P1, P3 (Radiumhemmet), P5 och R8 (CCK). Deras nuvarande placering medför långa avstånd till huvudbyggnaden på Eugeniavägen och komplicerade flöden för personal, patienter och prover.
En annan problematik är att verksamheterna inte kommer kunna vara kvar i sina befintliga lokaler när arbetet med Norra Hagastaden drar i gång, då det inte längre kommer finnas teknisk försörjning kvar i dessa byggnader. Vårdverksamheterna har då själva framställt önskemål om att permanent flytta samtliga enheter till BioClinicum och N-huset (Gävlegatan 55).
Genom att samla alla dessa verksamheter kortas avstånden, flöden optimeras och vi skapar en mer sammanhållen miljö. Dessutom möjliggör Region Stockholm att delar av lokalerna är tomställda inför den framtida försäljningen inom projektet Norra Hagastaden.
N-huset, L-huset och Skyway
I N-huset ska befintliga lokaler på plan 5 anpassas till en punktionsmottagning. En punktionsmottagning är en mottagning där läkare tar prov med en tunn nål (punktion) för att undersöka vävnad eller vätska, till exempel vid misstanke om cancer eller infektion.
Plan 5 ska också kopplas samman med plan 7 inne på BioClinicum, då dessa verksamheter har ett nära samband. Genom att bygga en skywayförbindelse mellan dessa byggnader skapas effektiva flöden mellan verksamheterna.
I byggnad L ska lokaler för ett arkiv iordningställas och även detta kommer vara en del av verksamheten.
BioClinicum
I BioClinicum behöver det göras anpassningar för de verksamheterna som ska flyttas in. Primärt rör det sig om laboratorieverksamhet och adminytor på ungefär 10 000 kvadratmeter.
Förutsättningarna för att en flytt av verksamheterna ska kunna ske är att de avsedda lokalerna i BioClinicum först friställs.
En precisionsmedicinsk hubb ska också tillskapas, som ska utgöra ett nav där Karolinska Universitetssjukhuset och forskare samarbetar för att analysera stora mängder medicinsk data från olika diagnostiska tekniker och metoder för att hitta de bästa behandlingarna för varje patient.
Störningar
Här kan du ta del av aktuella störningar i projektet.
Påverkas du av driftstörningar (el, värme, vatten, sanitet, datakommunikation, hiss mm) anmäler du dessa till kundtjänst enligt vanliga rutiner.
N-huset och L-huset:
Locums kundtjänst
08-123 172 00
kundtjanst.locum@regionstockholm.se
BioClinicum
Coors kundtjänst
08-123 780 90
helpdesk.karolinska@coor.com