Vårdpersonal som står framför ett stort fönster i en korridor.
Vårdpersonal som står framför ett stort fönster i en korridor.

Verktyg för att enkelt spara energi

Du och dina kollegor kan göra skillnad i vardagen. Här hittar du verktygen. Den här sidan kommer att efter hand fyllas med nya smarta mallar och rutiner för att göra det enkelt att spara energi.

Elrond - checklistan som gör det enkelt att spara el i vardagen!

Vi rekommenderar att ni gör lokala energironder på er arbetsplats. Det kan vara på en mottagning, en vårdavdelning eller en kontorslokal. Hur energismarta är ni på er arbetsplats? Testa ronden redan nu – kanske får du och kollegorna en aha-upplevelse.

Här nedan hittar du mallen för elronden. Den innehåller några konkreta områden att titta på - belysning, kontorsutrustning, i köket samt verksamhetsutrustning. I checklistan kan du gradera hur bra ni är på att till exempel släcka lampor när ni går hem för dagen eller se till att diskmaskinen är fylld innan den körs. Checklistan innehåller också en uppmaning att tänka igenom vilken utrustning som kan stängas av när den inte används.

När: Gör en första gång för att få ett utgångsläge. Upprepa sedan flera gånger, till exempel varje vecka eller månad under en period, för att se om ni blir bättre på de olika momenten. Stäm gärna av när ni ändå träffas!

Behöver du tips eller hjälp? Kontakta din förvaltare eller Locums kundtjänst.

11_IMG_9910_elrond_750px.jpg

Spara energi genom att rapportera era verksamhetstider

När du rapporterar in era lokala verksamhetstider till oss kan vi optimera värme och ventilation så att de anpassas efter era behov. Det är ett smart sätt att inte elda för kråkorna, dessutom blir inomhusklimatet bättre för medarbetare och patienter.

Fyll i mallen nedan med era aktuella tider inför flytt eller andra förändringar:

  • verksamheten byter lokaler eller använder sina lokaler på ett nytt sätt
  • verksamhetstiderna förändras
  • verksamheten stänger, drar ner på sommaren eller vid andra tillfällen på året

Skicka in verksamhetstiderna: Öppna mallen, fyll i och spara. Skicka sedan in den till kundtjanst.locum@regionstockholm.se