Ljusbytardag på Jakobsbergs sjukhus

Torsdagen den 1 december hade vi ljusbytardag på Jakobsbergs sjukhus. Medarbetare på sjukhuset var välkomna att ta med sina avdelningars adventsljusstakar och få lamporna utbytta till energieffektiva LED-lampor.

ljusbytardag2_800x796px_jakosberg_221201.jpg
Bildtext: Full verkstad när Locum och driften fanns på plats och mötte våra hyresgäster för att byta glödlamporna i adventsljusstakarna till LED och bjuda på lite glöggfika.

William  Lindqvist.jpg

"Det är alltid trevligt när vi får möjlighet att träffa våra hyresgäster. Det var väldigt uppskattat av personalen på sjukhuset."

William Lindqvist,
fastighetsförvaltare på Jakobsbergs sjukhus


Det är många från sjukhusets verksamheter som fått hjälp med att byta sina gamla ljuskällor i adventsljusstakarna till energieffektivare variant som LED. Under dagen så var det en och en annan besökare som blev nyfikna på vad vi sysslade med. Efter att vi informerat om effekten av att byta till LED började de sedan reflektera över vilka ljuskällor de har hemma och skulle även se över dem. 

 Det känns alltid bra när vi tillsammans gör ansträngningar, stora som små, för att sänka energiförbrukningen, säger William.

ljusbytardag1_800x450px_jakosberg_221201.jpg

Bildtext: Under tiden som Locum och driften bytte lampor
fick sjukhuspersonalen möjlighet att ta en liten fika.

– Fikat vi bjöd på spred ett annat typ av ljus under dagen på sjukhuset än vad LED-lamporna gjorde, säger William med ett leende.

Vi passade under ljusbytardagen också på att sprida ordet om vår energisparkampanj Energismart på jobbet där vi uppmuntrar medarbetare på sjukhusen att göra skillnad i vardagen. Små som stora insatser behövs för att minska energianvändningen och alla kan hjälpa till.

energikampanj_samlade_logo_1200x627px_221027.png

Visste du förresten att en elljusstake med sju lampor som är tänd dygnet runt från första advent till tjugondag Knut förbrukar cirka 24 kWh med vanliga glödlampor. Med LED-lampor är motsvarande förbrukning cirka 0,8 kWh. LED gör skillnad!
Publicerad: 2 december 2022