Flygfoto över Jakobergs grå, vit, blåa sjukhusbyggnad.
Flygfoto över Jakobergs grå, vit, blåa sjukhusbyggnad.

Jakobsbergs sjukhus

Jakobsbergs sjukhus i Järfälla Kommun, norr om Stockholm och sjukhus hör till annexsjukhusen som fick en central placering i varje kommun när de byggdes. De blev ”sjukhusen mitt i byn”.

Locum förvaltar idag den 25 000 kvadratmeter stora fastigheten i den östra delen av Jakobsberg. 

Sjukhuset erbjuder vård inom olika områden som vårdcentral, husläkarjour, röntgen, labb, minnesmottagning, ögonklinik, vuxenpsykiatri, tandläkarmottagning, logopedmottagning och ögonklinik. Huvudentrén på Jakobsbergs sjukhus är öppen vardagar 06:30-20:00 och helger 08:00-17:00. Kontakta informationsdisken för mer information. Notera att entréplan anges som våning två. På sjukhuset finns även apotek och ett café.

Händer i huset, rubriken till vänster, är platsen där du hittar information som rör vårdfastigheten. Här finns aktuella byggprojekt och störningar i fastigheten som kan påverka den dagliga driften på sjukhuset.

Vissa sjukhus och fastigheter använder Locums tjänster inom lokalvård, telefoni och vaktmästeri. Läs mer om tjänsterna här.

Historik. Det var i oktober 1964 som Stockholms läns landsting, nu Region Stockholm, antog en annexsjukhusplan som innebar att ett 15-tal sjukhus skulle seriebyggas i länet fram till slutet av 1970-talet. Jakobsbergs sjukhus var ett av dem. Närakuten stängde i mars 2008. 

 

 

1970

invigdes sjukhuset

25 000 kvm

förvaltas av Locum

Ring 112

vid livshotande tillstånd