Håll Nollan - samarbete för en säker byggbransch

Den 21 september 2021 stannade ett flertal arbetsplatser i bygg- och anläggningsbranschen. Håll Nollans medlemmar runtom i landet genomförde årets Håll Nollans säkerhetspush - tillsammans för tryggare byggen.

Håll Nollan är en uppmaning och en påminnelse om en av de absolut viktigaste frågorna för oss som jobbar i bygg- och fastighetsbranschen i Sverige – att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser. Föreningen arbetar bland annat med att sprida goda exempel, ta fram gemensamma arbetssätt och standarder och få branschen att samverka och lära av varandra inom detta livsviktiga område.

Tillsammans för säkrare byggen

Den 21 september 2021 genomförde Locum tillsammans med Oljibe och Buildsafe Håll Nollans andra säkerhetspush på Södertälje sjukhus. En manifestation för att åskådliggöra att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri byggbransch. Att komma hem oskadd från sin arbetsdag är något vi arbetar aktivt med året om, men med denna säkerhetspush vill vi rikta strålkastarna lite extra på detta angelägna ämne.

Lyssna på Björn Åsander, Locums projektdirektör om vikten av gott samarbete, i byggbranschen och på arbetsplatsen, för att uppnå en god säkerhetskultur och olycksfri byggbransch. Tillsammans skapar vi tryggare byggen.

 

– Vi är stolta medgrundare till Håll Nollan och för oss är det självklart att delta i årets säkerhetspush. Att ingen ska skada sig på våra byggarbetsplatser är något vi ständigt arbetar aktivt med att förebygga. Arbetet kräver kunskap, stort engagemang, förankring och uppföljning. Helt avgörande för att lyckas är ett gott samarbete med våra entreprenörer. Det är tillsammans vi kan bli bättre och bygga en stabil säkerhetskultur, säger Björn Åsander, projektdirektör på Locum.

Säkerhetspushen genomfördes samtidigt på flera platser i landet.

Se hela säkerhetspushen på Södertälje här>>

Om Håll Nollan

Håll Nollan är en förening med över 80 medlemmar som alla samverkar för noll olyckor i branschen. Locum har varit medlem sedan föreningen grundades 2017.

Se Håll Nollans film om vikten av samarbete här >>