En hand som håller i en mobil som visar en parkeringsapp.
En hand som håller i en mobil som visar en parkeringsapp.

Parkeringsinformation

Här finns samlad information om parkering vid Södertälje sjukhusområde för dig som arbetar vid sjukhuset och för dig som är patient eller besökare.

Att parkera vid Södertälje sjukhus

Som personal parkerar du på personalparkering genom att använda ApcoaFlow-appen och ha ett aktivt och personligt HSA-id kopplat till den.

Läs mer om taxor och zoner och ta del av instruktionen till ApcoaFlow-appen. Region Stockholm följer skattelagstiftningen för personalparkering. Läs mer här>>

Ladda din elbil

I parkeringshuset finns det tio laddstolpar. Här kan du ladda din elbil om du arbetar som personal på sjukhuset. Laddningen debiteras per kWh. Maximal effekt är 11 kW. Ladda ned instruktionen för laddning här >>

Glöm inte att starta din parkering som vanligt. När din bil är fulladdad slår debiteringen för laddning av. Debitering för parkering fortsätter enligt ditt val. 

Frågor och svar >>

Zoner

Södertälje sjukhus – personalparkering utomhus - Zonkod: 50225

Södertälje sjukhus – personalparkering i garage - Zonkod: 371440

Har du frågor om parkering? 

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering. 

Har du frågor om kontrollavgift? 

HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.

Om parkeringsplatser i parkeringshuset

  • 22 bilplatser för besökande till Akutmottagning och Förlossning inklusive parkeringsplatser för rörelsehindrade.
  • 205 bilplatser för personal varav 17 bilplatser för kvällspersonal i anslutning till parkeringshuset med infart från Doktorsvägen.
  • 5 mc-platser.

Kvällar, nätter och helger är hela parkeringshuset tillgängligt både för personal och besökande.

Blanketter för särskilda parkeringsärenden

Det finns situationer då en patient blir kvarhållen för vård och på grund av detta får en kontrollavgift. Det finns möjlighet att ansöka om avskrivning av kontrollavgift för dessa tillfällen, använd då denna blankett.

Notera att det råder parkeringsförbud vissa tider på tre av personalparkeringarna. Det är en åtgärd för att skapa ökad trygghet genom att frigöra platser för personal som arbetar eftermiddags- och kvällspass på en parkeringsplats nära sjukhuset.

Det gäller på  hela personalparkeringen på den grusade innergården vid hus 18 och på det nedre yttre planet i parkeringshuset. Det gäller också vissa platser på parkeringen vid Stockholmsvägen.

På innergården är det parkeringsförbud alla dagar från klockan 9.30 till 12.30 och i parkeringshuset är det förbud från klockan 8.30 till 9.30. På parkeringen vid Stockholmsvägen är det parkeringsförbud på vissa platser klockan 9.30 till 10.30. 

Grusplan-innergård vid hus 18 Nedre yttre planet i p-huset Vissa p-platser Stockholmsvägen
Förbud: 9.30 till 12.30 Förbud: 8.30 till 9.30 Förbud: 9.30 till 10.30.
Grusplan_250px.jpg Parkeringshuset_250px.jpg Stockholmsparkeringen_250px.jpg

Litiumjonbatterierna till elcyklar utgör en stor brandrisk om de laddas inomhus i en vanlig elkontakt. Det är därför strikt förbjudet då riskerna för bränder är stora.

Arbetar du som personal på sjukhuset kan du ladda din elcykel/elsparkcykel i det låsta cykelutrymmet vid hus 18. Här ser du en kort instruktionsfilm.  Skriv ut en instruktion >>

Kostnad och betalning

  • Som besökare kan du betala med flera olika parkeringsappar, SMS och i betalautomater. 
  • Besökare vid Södertälje sjukhus betalar 20 kronor per timma dygnet runt.

Nedan visar aktuell taxa för patienter och besökare vid de olika sjukhusen.

bild_besökstaxor_800x285px_230822.png


För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar). För besökare med handikapptillstånd är parkeringen fortsatt kostnadsfri.

Parkeringen betalas på olika sätt. Snabbast och enklast är att använda de olika digitala betaltjänsterna som finns tillgängliga där du bland annat kan starta och stoppa sin parkering. Vill du inte ladda ned någon app, finns det även möjlighet att betala parkeringen med sms eller via de parkeringsautomater som finns utplacerade. 

 

Kontaktuppgifter för parkeringsfrågor 

Locum ansvarar för parkeringsverksamheten på Södertälje sjukhus och Apcoa Parking och Parkster är upphandlade entreprenör för parkeringsövervakningen.

Har du frågor om parkering?

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering. 

Har du frågor om kontrollavgift?
HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.

Du når Parksters kundtjänst på telefon:  0775 - 33 30 30, E-post: kundtjanst@parkster.se
och hemsida: https://www.parkster.com/se/