Regelbunden rondering ger en tryggare och trevligare utemiljö

I ymnigt snöfall, blåst och mörker gick vi säsongens trygghetsrondering på sjukhusområdet. Årstidens mörker gjorde att fokus under vandringen till stor del handlade om att kontrollera belysningen på området.

I ymnigt snöfall, blåst och mörker gick vi säsongens trygghetsrondering på sjukhusområdet. Även om det blåste kallt om öronen var det förmodligen de allra bästa förutsättningarna för att hitta platserna där vi kan öka tryggheten i utemiljön. 

Trygghet_700px_3.jpg

Bildtext: Kan en ökad belysning på fasaden bidra till en mer inbjudande och tryggare kvällsmiljö?

Vi som vandrade tillsammans var representanter från sjukhuset, Locums driftentreprenör Coor och Locum. Stefan Eklund Mannsbart, biträdande sektionschef/säkerhetssamordnare på Beroendecentrum Stockholm var en av dem som gick med på ronderingen.

–  Jag går med för det är en bra möjlighet för oss som hyresgäster att påverka och samverka med Locum i frågor som rör en trygghetsskapande miljö här på sjukhusområdet, säger Stefan.

Trygghet_700px_4.jpg

Bildtext: Här fungerade alla lamporna och belysningen känns tillräcklig.

–  Vår gemensamma kunskap från våra verksamheter bidrar med olika perspektiv. Vi har alla har målet att öka tryggheten för personal och besökare på sjukhuset och tillsammans hittar vi kreativa och bra lösningar, säger fastighetsförvaltare Adam Westerholm.

Trygghet_700px_5 .jpg

Bildtext: Lamporna tänds automatiskt klockan 16.00 för tillfället. Vi behöver justera tiden.

Årstidens mörker gjorde att fokus under vandringen till stor del handlade om att kontrollera belysningen på området.

–  Vi följde upp tidigare åtgärder och såg att de har gett den effekt vi önskade. Vi hittade trasig belysning och nya platser som behöver kompletterande ljus samt platser där ökad belysning kan bidra till en mer inbjudande och tryggare kvällsmiljö, förklarar Adam.

Trygghet_700px_2.jpg

Bildtext: En trasig ljuskälla på baksidan mot hus 09. Det är enkelt att dokumentera i telefonen för uppföljning.

När vandringen avslutades var vi alla överens att vårt systematiska trygghetsarbete för en tryggare och mer tillgänglig utemiljö gör skillnad.

Publicerad: 27 november 2023