Fasadbild på byggnad 20.
Fasadbild på byggnad 20.

S:t Görans sjukhus

S:t Görans sjukhusområde ligger i hjärtat av Stockholm vid Sankt Göransgatan på Kungsholmen. S:t Görans sjukhusområde spelar en viktig roll i länets hälso- och sjukvård. Sjukhuset byggs ut och den planerade vården utökas.

Locum förvaltar idag 141 000 kvm² vårdfastigheter på sjukhusområdet. I fastigheten pågår löpande planerade underhållsarbeten och hyresgästanpassningar. Vi arbetar i nära samarbete med vården.

Locum har ett pågående uppdrag att genomföra en omfattande modernisering på sjukhusområdet. Under åren 2016-2023 sker om- och tillbyggnader vid sjukhuset som en del av en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvården inom Region StockholmLäs mer om framtidens S:t Görans sjukhus.

 

Största hyresgästerna är Capio S:t Görans Sjukhus som på uppdrag av Region Stockholm driver akutsjukhuset samt Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO som driver psykiatrisk akut- och  slutenvård samt beroendevård för unga och vuxna. På området finns även GYN Sthlm. I entrén finns café samt apotek och på området finns en lunchrestaurang. Läs mer om SLSO:s verksamheter under rubriken vårdgivare.

Under Händer i huset håller du dig uppdaterad kring aktuella byggprojekt och störningar på sjukhusområdet och hur detta påverkar den dagliga driften. Störningar och projekt är indelade utifrån byggnad för att du snabbt ska se vad som berör dig. Se områdeskarta här.

Allmän yta entré Sollentuna sjukhus

Här finns det lediga lokaler

Söker du en lokal för vård, kontor, utbildning eller butik? Just nu finns det lediga lokaler att hyra på detta sjukhus.

Se alla lediga lokaler

 

Historik. Sjukhuset invigdes den 24 oktober 1888 på nuvarande plats. Genom åren har sedan sjukhuset byggts ut och till i omgångar. 1999 får S:t Görans som första akutsjukhus en privat ägare (Capio). Fastigheten är dock kvar i landstingets ägo. Den äldsta sjukhusbyggnaden på området är Finsens hus från 1888. Läs mer om sjukhusets historia.

24 okt. 1888

Invigdes

Ca 2800

Antal medarbetare Capio/SLSO

Ring 1177

För kontakt med vården, eller se Vårdgivare.