Fasadbild på byggnad 20.
Fasadbild på byggnad 20.

S:t Görans sjukhus

S:t Görans sjukhusområde ligger i hjärtat av Stockholm vid Sankt Göransgatan på Kungsholmen. S:t Görans sjukhusområde spelar en viktig roll i länets hälso- och sjukvård. Sjukhuset byggs ut och den planerade vården utökas.

Locum förvaltar idag 115 973 m² vårdfastigheter på sjukhusområdet (innan rivning och nya byggen). Efter om- och tillbyggnader kommer ytan att öka till 141 973 m². Största hyresgästerna är Capio S:t Görans Sjukhus som på uppdrag av Region Stockholm driver akutsjukhuset samt Stockholms läns sjukvårdsområde, SLSO som driver en psykiatrisk klinik och beroendevård. På området finns även BUP och GYN Sthlm. I entrén finns café samt apotek och på området finns en lunchrestaurang. I fastigheten pågår ständiga underhållsarbeten och hyresgästanpassningar och vi arbetar i nära samarbete med vården.

Just nu har Locum uppdraget att genomföra en omfattande modernisering av vårdfastigheten. Under åren 2016-2023 sker om- och tillbyggnader vid sjukhuset som en del av en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvården inom Region StockholmLäs mer om framtidens S:t Görans sjukhus.

Under Händer i huset håller du dig uppdaterad kring aktuella byggprojekt och störningar på sjukhusområdet och hur detta påverkar den dagliga driften. Störningar och projekt är indelade utifrån byggnad för att du snabbt ska se vad som berör dig. Se områdeskarta här.

Historik. Sjukhuset invigdes den 24 oktober 1888 på nuvarande plats. Genom åren har sedan sjukhuset byggts ut och till i omgångar. 1999 får S:t Görans som första akutsjukhus en privat ägare (Capio). Fastigheten är dock kvar i landstingets ägo. Den äldsta sjukhusbyggnaden på området är Finsens hus från 1888. Läs mer om sjukhusets historia.

24 oktober 1888

Invigdes

Ca 2800

Antal medarbetare Capio/SLSO

90 000

Akutbesök 2017

Ring 1177

För kontakt med vården, eller se Vårdgivare.