En hand som håller i en mobil som visar en parkeringsapp.
En hand som håller i en mobil som visar en parkeringsapp.

Parkeringsinformation

Här finns samlad information om parkering vid S:t Görans sjukhusområde för dig som arbetar vid sjukhuset och för dig som är patient eller besökare.

Parkeringskarta

översiktskarta_stgöran_221102_parkering.png

Klicka på bilden för större bild

Att parkera vid S:t Görans sjukhusområde

Fortsatt parkeringsundantag

Det undantag för personalparkering som gällt under covid-19 förlängs året ut. Parkera på parkering avsedd för personal och fortsätt använda appen ApcoaFlow för att registrera din parkering.

Läs mer här.

Observera att för att du ska kunna parkera gratis behöver du använda appen Apcoa flow och ange korrekt zonkod som för S:t Görans sjukhus är 50224. Parkerar du i garaget på Mariebergsvägen är zonkoden 371330. Mer information om hur du som vårdpersonal parkerar gratis, hur appen laddas ner, frågor och svar och kontaktuppgifter till Apcoas och Locums kundtjänst finns här (länk till annan sida) >> 

Personalparkering från 1 januari 2023

Region Stockholm kommer marknadsanpassa parkeringsavgifterna för personal för att följa skattelagstiftningen och för att främja ett hållbart resande. Några av nyheterna är zonindelning med enhetliga taxor, ny tim- och dygnstaxa, maxtaxa om 6 timmar och gratis parkering på kvällar och nätter. Förändringarna gäller från den 1 januari 2023. 

Läs mer här. 

Har du frågor om parkering? 

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering.

Har du frågor om kontrollavgift?

HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.

Tips! I garaget på Mariebergsgatan finns det ofta lediga platser.  Vi hänvisar dit om det är fullt på utomhusparkeringen.

Blanketter för särskilda parkeringsärenden

Det finns situationer då en patient blir kvarhållen för vård och på grund av detta får en kontrollavgift. Det finns möjlighet att ansöka om avskrivning av kontrollavgift för dessa tillfällen, använd då denna blankett.

Kostnad och betalning

  • Som besökare kan du betala med flera olika parkeringsappar, SMS och i betalautomater. 
  • Besökare vid S:t Görans sjukhus betalar 30 kronor per timma dygnet runt.

Nedan visar aktuell taxa för patienter och besökare vid de olika sjukhusen.

bild_besökstaxor_800x320px_221124.png


För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar). För besökare med handikapptillstånd är parkeringen fortsatt kostnadsfri.

Har du frågor om parkering?

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering.

Har du frågor om kontrollavgift?
HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.