locum.se

Service för hälsosam och säker cykling

Idag var det dags för höstens uppskattade cykelservice för medarbetare vid S:t Görans sjukhus. Dagen bjöd på många trevliga möten med medarbetare på sjukhuset.

 

_DSC6664_700.jpg

Clara Söderstierna, som cyklar året om från Skanstull till sitt arbete som Psykolog på BUP Kungsholmen, var en av dem som dök upp tidigt på morgonen med sin cykel.

–  Det är första gången som jag utnyttjar cykelservicen.  Det känns jättebra att få sin cykel kollad och servad. Det är verkligen en sådan sak som man inte unnar sig själv, säger hon.

_DSC6639_700px.jpg

I Claras cykelservice ingick det kontroll och fix av bromsvajrar, lysen, däck och kedja. Och hade hon hunnit köpa sina vinterdäck hade hon fått hjälp att byta dem. Lagom till hon slutar sitt arbete är cykeln servad och klar.

Namnlöst-1.jpg

–   Vi är glada att Clara och ytterligare 137 medarbetare på sjukhuset nu cyklar säkrare, säger Locums fastighetsförvaltare Adam Westerholm tillsammans med kollegerna Lars Fornander och Jonas Hagsten.

Cykeldagen är ett årligt evenemang som Locum anordnar.

–  Vi vill uppmuntra medarbetare i regionen att fortsätta röra på sig, bidra till regionens folkhälso- och miljömål och hjälpa till att minska belastningen i kollektivtrafiken. Men viktigast av allt är att se till att cyklarna är trafiksäkra, säger driftcontroller Jonas Hagsten.

_DSC6646_700px.jpg

Vi delade också ut reflexarmband och bjöd på kaffe, alkoholfri glögg och pepparkakor.

_DSC6648_700px.jpg

Några hälsofördelar med att cykla är:

  • Bättre sömn
  • Ökad livslängd
  • Minskad sjukfrånvaro
  • Ökad prestationsförmåga
  • Ökad koncentrationsförmåga
  • Minskning av hjärt- och kärlsjukdomar
  • Ökad säkerhet för cyklister när fler cyklar

Kör försiktigt och glöm inte hjälmen!

Källa hälsofördelar: Cykelfrämjandet.se

 

 

Publicerad: 16 november 2023