Huddinge sjukhusområde

Inom Huddinge sjukhusområde ligger Karolinska Universitetssjukhuset, flera andra vårdgivare samt närservice.

På väg mot framtidens vård

För att möta det växande vårdbehovet i Stockholms län genomförs nu en av de största satsningarna någonsin på länets hälso- och sjukvård. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge får nya och ombyggda lokaler för bland annat operations- och röntgenavdelningar.

Vill du följa utvecklingen av Karolinska Huddinge från ovan?

Följ bygget via webbkameran över byggarbetsplatsen. Bilderna uppdateras var femte minut.

Till webbkameran

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende.

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge invigdes 1972, dåvarande Huddinge sjukhus. Arkitekter var K Å Hellman och S Lindblom hos HLLS Arkitektkontor. En byggnad präglad av 1960-talets rationella tänkande med enhetliga vårdblock av långa raka huskroppar.

Redan i ett tidigt skede i byggprojektet satsades det på konstnärlig utsmyckning. Enbart i den enorma entréhallen, som är ungefär av Kungsträdgårdens storlek, placerades konst för en miljon kronor.

2004 slogs Huddinge sjukhus ihop med Karolinska Sjukhuset i Solna och bildade Karolinska Universitetssjukhuset. Huddinge-enheten håller till i Flemingsberg i Huddinge kommun söder om Stockholm.

Aktuella störningar

Bomsystemet i Blåvingen avstängt

Bomsystemet i Blåvingen avstängt

Den 18 december 2017 tog Apcoa Parking över som parkeringsentreprenör på Huddinge sjukhusområde. I och med entreprenörsskiftet så är bomsystemet i personalgaraget Blåvingen avstängt. Bommen är öppen hela tiden, men det är fortfarande endast sjukhuspersonal som får parkera i Blåvingen. Även parkeringsskylten är ur funktion och indikerar nu hela tiden att parkeringshuset är fullt även om så inte är fallet.

Plats Parkeringsgarage Blåvingen
Plats
Parkeringsgarage Blåvingen

Schaktarbeten
utanför barnakuten

Schaktarbeten
utanför barnakuten

Locum bygger om barnakuten och just nu pågår schaktarbeten utanför K41 och K43 i anslutning till Ambulansgatan. Under december och januari kommer material till dessa utvändiga arbeten att transporteras till och från denna plats och vissa störningar kan därför upplevas. Arbetet beräknas avslutas i januari 2018.

Plats Utanför K41 och K43
Plats
Utanför K41 och K43

B1-entrén stängd för personal

B1-entrén stängd för personal

På grund av de omfattande byggnationerna är entrén till B1 på plan 3 stängd. Transporter av rivnings- och byggmaterial sker genom entrén på plan 3. Locum prioriterar säkerhet och hänvisar sjukhuspersonalen till entrén på plan 4 istället. Entrén beräknas öppna igen under vår/sommar 2019.

Plats B1-entrén, plan 3
Plats
B1-entrén, plan 3