Huddinge sjukhusområde

Inom Huddinge sjukhusområde ligger Karolinska Universitetssjukhuset, flera andra vårdgivare samt närservice.

På väg mot framtidens vård

För att möta det växande vårdbehovet i Stockholms län genomförs nu en av de största satsningarna någonsin på länets hälso- och sjukvård. Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge får nya och ombyggda lokaler för bland annat operations- och röntgenavdelningar.

Vill du följa utvecklingen av Karolinska Huddinge från ovan?

Följ bygget via webbkameran över byggarbetsplatsen. Bilderna uppdateras var femte minut.

Till webbkameran

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största universitetssjukhus. Tillsammans med Karolinska Institutet utgör sjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende.

Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge invigdes 1972, dåvarande Huddinge sjukhus. Arkitekter var K Å Hellman och S Lindblom hos HLLS Arkitektkontor. En byggnad präglad av 1960-talets rationella tänkande med enhetliga vårdblock av långa raka huskroppar.

Redan i ett tidigt skede i byggprojektet satsades det på konstnärlig utsmyckning. Enbart i den enorma entréhallen, som är ungefär av Kungsträdgårdens storlek, placerades konst för en miljon kronor.

2004 slogs Huddinge sjukhus ihop med Karolinska Sjukhuset i Solna och bildade Karolinska Universitetssjukhuset. Huddingeenheten håller till i Flemingsberg i Huddinge kommun söder om Stockholm.

Koll på läget

Aktuella störningar

Bygghiss utanför B4-entrén

Bygghiss utanför B4-entrén

I mitten av april kommer en bygghiss att monteras utanför B4-entrén. Bygghissen går på utsidan av byggnaden för att transportera material upp till bygget som pågår inne i sjukhuset.

Plats Utanför B4-entrén
Plats
Utanför B4-entrén