Parkeringsinformation

Här hittar du som besöker eller arbetar på Huddinge sjukhusområde aktuell parkeringsinformation.

Parkeringskarta över sjukhusområdet (klicka för större bild).

Karta över besöksparkering, personalparkering samt cykelparkering vid Huddinge sjukhusområde

oversiktskarta_huddinge_201109.png

 

Att parkera vid Huddinge sjukhusområde

Kostnad och betalning till och med 30 juni 2022

Regeringen har aviserat att de förlänger den skattebefriade parkeringsförmånen, vilket betyder fortsatt avgiftsfri parkering för personal till 30 juni 2022.

Läs mer här.

Observera, för att du ska kunna parkera gratis behöver du använda appen Apcoa flow och ange korrekt zonkod som för Huddinge sjukhusområde är 50220 och för att parkera i garage är zonkoden 371420. Mer information om hur du som vårdpersonal parkerar gratis, hur appen laddas ner, frågor och svar och kontaktuppgifter till Apcoas och Locums kundtjänst finns här (länk till annan sida) >>

Personalparkering från 1 juli 2022

Region Stockholm kommer marknadsanpassa parkeringsavgifterna för personal för att följa skattelagstiftningen och för att främja ett hållbart resande. Några av nyheterna är zonindelning med enhetliga taxor, ny tim- och dygnstaxa, maxtaxa om 6 timmar och gratis parkering på kvällar och nätter. Förändringarna gäller från den 1 juli 2022. 

Läs mer här. 

Har du frågor om parkering?

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering.

Har du frågor om kontrollavgift?
HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.

Var får personal parkera?

På kartan ser du var personalparkeringarna på området finns. De är utmärkta med ett P med vit bakgrund.

Personalparkering ej tillåten i besöksgarage

På grund av ökat antal besökare i och med vaccineringen på sjukhuset så är det inte längre tillåtet att som personal parkera i besöksgaraget eller på områden med parkeringsförbud. Detta gäller tillsvidare. 

Karta över besöksparkering, personalparkering samt cykelparkering vid Huddinge sjukhusområde

Klicka på länken ovan eller bilden nedan för att se en större bild.

oversiktskarta_huddinge_210913.png

Kostnad och betalning

  • Som besökare kan du betala med flera olika parkeringsappar, SMS och i betalautomater. 
  • Besökare vid Huddinge sjukhusområde betalar 15 kronor per timma.

Långtidsparkering för patienter och besökare

För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar).

För patienter och besökare som behöver parkera under en längre period uppnås maxtaxa efter 48 betalda timmar. Därefter är biljetten giltig ytterligare 5 dygn (det vill säga 7-dagarsbiljett kostar motsvarande taxa för 48 timmar). För besökare med handikapptillstånd är parkeringen fortsatt kostnadsfri.

Har du frågor om parkering? 

Locums kundtjänst: telefon 08-123 172 00, knappval - Parkering.

Har du frågor om kontrollavgift?
HOJAB Parkeringsservice: telefon 08-735 29 99.

Betala din parkering

Parkeringen kan betalas på olika sätt. Snabbast och enklast är att använda de olika digitala betaltjänsterna som finns tillgängliga, där man bland annat kan starta och stoppa sin parkering. Vill du inte ladda ned någon app så finns det även möjlighet att betala parkeringen med sms.

De olika betaltjänster som finns tillgängliga på Huddinge sjukhusområde är:
Parkster
Easypark

Det finns även betalautomater på området där det går bra att betala med mynt, bensinkort och kontokort (dock inte Amex och Diners). I betalautomaterna gäller endast förskottsbetalning.

Bomsystemet i Blåvingen avstängd 

Den 18 december 2017 tog Apcoa Parking över som parkeringsentreprenör på Huddinge sjukhusområde. I och med entreprenörsskiftet så är bomsystemet i personalgaraget Blåvingen avstängt. Bommen är öppen hela tiden, men det är fortfarande endast sjukhuspersonal som får parkera i Blåvingen. Även parkeringsskylten är ur funktion och indikerar nu hela tiden att parkeringshuset är fullt även om så inte är fallet.

oversiktskarta_huddinge_210913.png