Sjukhusparken - för vila och träning!

Du har väl inte missat den fantastiska sjukhusparken utanför O-huset där du kan umgås, träna eller ta gröna promenader med en kollega?

20210608_1646_700px.jpg

Välkommen ut i sjukhusparken utanför O-huset. Parken är utformad för att tillgodose flera olika önskemål såsom vila och ro i och kring den nya pergolan, träning i utegymmet, parkhäng på filt eller solsäng i det öppna parkrummet eller gå på upptäcktsfärd bland perennlabyrint och skulpturlek i Ungerska parken.

Alla parkens stråk och platser har fått belysning för att skapa en god orienterbarhet och en trygg miljö. Ängen med sina många olika växter är tänkt att bidra till biologisk mångfald och utgör en viktig källa till mat för alla pollinerande insekter.

Läs gärna artikeln om sjukhusparken:

Återbruk och biologisk mångfald fokus i ny park.

20210606_0513_700px.jpg

Hälsa och rörelse i utegymmet 

För dig som tycker om att träna utomhus så finns ett utegym med flera olika träningsredskap i tre ovala uterum. Gymmet är upplyst och består av flera olika redskap, en kortare hinderbana som slingrar sig genom ängen och en yta för stretch. 

Redskap i gymmet:

Stocklyft Situp ramp Armhävningsstång Dips
Knäböj Rodd Hinderbana Armgång trippel
Balansbom zigzag Piskställning Ryggdrag Rygglyft
Axelpress Battle rope Stretching-bom stretchyta

 

Motionsspår_Huddinge_sjukhuspark_700px.jpg

Motionsspår

Motionsspåren är upplysta och består av flis och grus på olika delar.
Distans motionsspår:

  • Två spår på 1 km (Gallan och Artären)
  • Ett spår på 2 km (Lungan)
  • Ett spår på 3 km (Venen)

Klicka här för att se en stor bild på spårkartan. Spårkartan kommer snart sitta ute vid spåren. 

illustration motionspår HS.jpg

20210606_0490_700px.jpg

Konst i parken

Som i de flesta av Locums sjukhusparker återfinns konsten som en del av en inkluderande, levande och läkande vårdmiljö. De tre skulpturerna av skulptören Eva Lange, två i brons och en i marmor, står tillsammans på en stensockel som bildar en kvadrat och bidrar till upplevelsen av sjukhuset. Här är de två skulpturerna ”Porträtt av en främling” och ”Kaktuspalmen” i dialog med varandra. 

Nytt i sjukhusparken är skylten med en QR-kod som är placerad intill skulpturerna. Här kan du enkelt skanna koden med din mobiltelefon och se en fördjupad film om konstverken.